Promovendi duel in Valkenswaard

13-09-2024

ROOSENDAAL - Zondag staat in Valkenswaard het tweede promovendi duel in de Vierde Divisie C op het programma. Nadat vorige week Mierlo Hout en SV Valkenswaard met elkaar de degens kruisten, ontvangt nu laatstgenoemde club in eigen huis de oranjehemden van RBC.

Alle drie deze ploegen speelden vorig seizoen nog in de Eerste Klasse en hadden in de eerste twee wedstrijden nog niet weten te winnen. Daar kwam vorige week dus verandering in toen SV Valkenswaard een 2-3 overwinning wist te boeken bij Mierlo Hout. RBC wist nog niet te winnen, maar speelde wel drie keer gelijk waardoor ze evenveel punten hebben dan SV Valkenswaard. De Bosuilen, die vorig seizoen als tweede eindigden achter kampioen Mierlo Hout en via de nacompetitie promoveerden, vinden we terug op de twaalfde plaats. RBC staat door het betere doelsaldo tiende.

De mannen van trainer-coach Mark Klippel waren dit seizoen al twee keer dicht bij een overwinning. Zondag zullen zij er zeker alles aan willen doen om in Valkenswaard wel de drie punten te pakken.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Bas van Dongen uit Zaltbommel. Hij wordt geassisteerd door Gijs van Hout en Luc Scheijven. De aftrap op Den Dries is om 14:30 uur. De toegang is gratis.