RBC geeft in laatste seconde overwinning weg

01-09-2024
Invaller Marwin Reuvers schiet RBC op een 0-1 voorsprong. In de laatste seconde zou Juliana '31 alsnog de gelijkmaker scoren (Foto: Arthur Verbraak).

MALDEN - RBC leek lange tijd de eerste zege in de Vierde Divisie C binnen te gaan halen. In Malden bracht de ingevallen Marwin Reuvers RBC op een 0-1 voorsprong. RBC leek het duel uit te gaan spelen, maar een laatste lange bal werd gepromoveerd tot doelpunt. Een tegenaanval kon niet meer, omdat de scheidsrechter direct een einde aan het duel maakte na de aftrap.

Bij RBC moest minimaal een wijziging doorgevoerd gaan worden ten opzichte van vorige week. Aart Veldhof kon niet spelen. “Ik was iets te voorbarig afgelopen dinsdag dat ik zondag toch mee kon doen,” zo zei hij lachend vooraf aan het duel. Veldhof was vooraf apart oefeningen aan het doen met de conditietrainer. Zijn plek werd ingenomen door Vincent van Hoof, die naast aanvoerder Perry Bierkens kwam te staan.

RBC opende het duel sterk. Juliana ’31 was niet bij machte om het vuur echt aan de schenen te leggen aan de oranje-witten. Zij beperkten zich voornamelijk tot counters. Een counter was bijna succesvol toen verdekt werd geschoten richting de verre hoek. De paal bracht redding. Dat was eigenlijk het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisploeg, die vorige week nog met 1-5 won bij Mierlo Hout. De verdediging had zijn zaken goed op orde.

Aanvallend was het zoeken naar een gaatje in de defensie. Na de bal op de paal was Jens Wirix dichtbij de openingstreffer. Hij werd goed vrijgezet voor de keeper, maar schoot recht op de keeper af.

In de tweede helft ging het tempo van RBC nog verder omhoog. En dat resulteerde in een veelvoud aan kansen. Gino Stolk zag een inzet eerst gekeerd worden en even later vuurde hij opnieuw na een afgeslagen corner, maar opnieuw kon de keeper redding bieden. Jelte Pal schoot met links en zag zijn schot uit de verre hoek getikt worden en Sander Wirix schoot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied op de buitenkant van de paal.

Het was uiteindelijk de ingevallen Marwin Reuvers die de trekker overhaalde. Uit een corner van Rhomar Boudzra werd een kopbal van Glaucio Ventura Tiago van de doellijn gered. Reuvers schoot met een volley alsnog de 0-1 tegen de touwen. In de slotfase kreeg RBC zeeën van ruimte, maar slechts eenmaal werd deze goed uitgespeeld. Jens Wirix kwam vrij voor de doelman, maar schoot ditmaal net voorlangs. Het leek uiteindelijk bij een zuinige 0-1 overwinning te gaan eindigen. Kansen kreeg Juliana’31 niet, buiten een bal die aan iedereen voorbij ging vlak voor de neus van Angelo Mathilda. In de laatste secondes ging het alsnog mis. Een vrije trap van de eigen helft – waarin de keeper van de thuisploeg ook mee naar voren ging – werd bij de eerste paal verlengd en gepromoveerd tot doelpunt. Een kans om alsnog met een overwinning er van door te gaan kwam er niet. De leidende arbiter floot meteen af na de aftrap. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

RBC zakt hierdoor enkele plaatsen op de ranglijst. Met twee gelijke spelen ziet het zichzelf nu terug op de elfde plek. Volgende week komt het uit de Derde Divisie gedegradeerde AWC op bezoek in het Atik Stadion. Zij hebben vooralsnog de volle buit. Met zes punten voeren zij de ranglijst, samen met het eveneens gedegradeerde Groene Ster en UDI’19, aan.

Juliana’31 – RBC 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens, Vincent van Hoof (Marwin Reuvers), Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra, Sander Wirix, Jens Wirix; Jelte Pal (Angelmo Vyent), Gino Stolk (Tom de Bonte), Moustafa Mohammad (Yassine Mejres)

Scoreverloop: 77' Marwin Reuvers 0-1; 95' Niels Tils 1-1

Scheidsrechter: S.J.F. Huijs