Eerste uitwedstrijd is in Malden

30-08-2024

ROOSENDAAL - Zondag staat voor RBC de eerste uitwedstrijd op het programma. Die is in het Gelderse Malden tegen Juliana '31.

Juliana '31 presteerde in 2008 en 2009 hetzelfde als RBC de afgelopen twee seizoenen: kampioen in de Tweede en Eerste Klasse. Nadat de geel-roden in de Hoofdklasse waren beland, volgden er drie promoties en degradaties, maar sinds 2019 komen zij onafgebroken uit in Hoofdklasse en Vierde Divisie. Vorig seizoen eindigde Juliana '31 op de twaalfde plaats en wist zich daardoor te handhaven ten koste van Unitas'30 en SC Kruisland. Wel werd de districtsbekerfinale bereikt, maar die ging in een tumultueus duel met 4-2 verloren tegen Quick'20. De ploeg van trainer Dave de Jong begon afgelopen zondag uitstekend aan de competitie. Uit bij het gepromoveerde Mierlo Hout werd met 1-5 gewonnen.

Promovendus RBC begon met een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel in eigen stadion tegen EVV Echt. De mannen van trainer-coach Mark Klippel zullen er zondag alles aan willen doen om ook in de eerste uitwedstrijd punten te pakken. Marwin Reuvers is inmiddels wedstrijdfit en sluit weer aan bij de selectie.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Sander Huijs uit Meterik en de assistent scheidsrechters Kevin van Egmond en Bryan Cornelissen.

De aftrap op Sportpark De Broeklanden is om 14:00 uur. De toegang is gratis.