RBC in blessuretijd naast EVV Echt

25-08-2024
Jens Wirix schiet RBC ver in blessuretijd naar een 2-2 gelijkspel tegen EVV Echt (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC is de competitie in de Vierde Divisie begonnen met een gelijkspel. Thuis tegen EVV Echt werd het 2-2. RBC keek de gehele tweede helft tegen een achterstand aan en de bezoekers leken de overwinning ook mee te nemen, maar Jens Wirix wist in de 98ste minuut met een puntertje in de verre hoek een eerste punt voor RBC in de Vierde Divisie veilig te stellen.

Bij RBC begon Angelo Mathilda in de goal. Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens, Aart Veldhof en Jordi Ewanen vormden de verdediging. Op het middenveld kregen Sander Wirix, Rhomar Boudzra en Jens Wirix een basisplek. In de punt werd verrassend gekozen voor Gino Stolk, geflankeerd door Jelte Pal en Moustafa Mohammad.

In het begin was het voornamelijk aftasten. Dat het niveau een stuk hoger ligt dan de Eerste Klasse was het gehele duel wel merkbaar. Een moment van lucht was er nauwelijks. Dat kon alleen gecreëerd worden bij het snel inspelen naar een medespeler. De bezoekers waren het eerst gevaarlijk. Vanuit een vrije trap werd over gekopt. Aan de andere kan zag Pal een schot voorlangs gaan en Tiago Ventura kopte een corner voorlangs. De druk op het doel van EVV Echt werd echter wel steeds groter. De eerste échte kans was dan ook meteen raak. Nieuwkomer Stolk werd aangespeeld door Mohammad en die eerste krulde de bal in de verre hoek, 1-0.

RBC trok zich daarna terug en wilde de ruimte achter de laatste lijn met de drie snelle spelers voorin gaan uitbuiten. Zo ver kwam het niet. Sterker nog, voor rust kwam EVV Echt zelfs op voorsprong. Na enkele momenten die verkeerd vielen bij RBC aan de rechterkant, probeerde Veldhof de bal weg te koppen. Zijn kopbal – die hij schampte – kwam terecht bij de aanvaller van EVV Echt die in de korte hoek raak schoot. Een soortgelijke situatie ontstond na een genomen corner. De bal kwam via Bierkens bij de aanvaller terecht, die ook in de korte hoek het net liet bollen. Er werd nog voor buitenspel geappelleerd, maar Ventura Tiago hief dit vermeende buitenspel op.

In de tweede helft had RBC het heel lastig. Bij een aantal spelers – waar dit niveau nieuw voor is – zag je de gezichten vertrekken en werden de ruimtes steeds moeilijker dicht gelopen. Verslappen kon eigenlijk geen moment in dit duel. Hoofdtrainer Mark Klippel greep in met een driedubbele wissel, maar dat zorgde meteen voor gevaar voor de ploeg uit Limburg. Mathilda onderscheidde zich twee maal in een kort tijdsbestek. Eenmaal won hij het duel een-op-een toen een Limburgse aanvaller aan de rechterkant opdook en even later wist hij met een hand een prachtig afstandsschot over het doel heen te tikken.

De situatie herstelde daarna, mede omdat de VoltaSide van zich liet horen. Het was net dát duwtje in de rug dat RBC nodig had. Een grote kans kwam er via de ingevallen Yassine Mejres die goed naar de hoek kopte na een voorzet van de eveneens ingevallen Angelmo Vyent, maar zijn kopbal was te zacht. De situatie werd voor EVV Echt steeds meer precair, want niet veel later kreeg een aanvaller van de Limburgers zijn tweede gele prent na een fopduik. In de absolute slotfase – de 98ste minuut – werd het alsnog gelijk. Mejres zag vlak daarvoor nog zijn inzet uit het doel geranseld worden, maar nu was het Jens Wirix die met de punt van zijn schoen de voorzet van Stolk binnen wist te tikken bij de eerste paal. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door het 2-2 gelijkspel is RBC van de nul af. Volgende week ontmoet het Juliana’31, die ploeg won vandaag met 1-5 bij Mierlo-Hout.

RBC – EVV Echt 2-2 (1-2)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago (Yassine Mejres); Perry Bierkens (Vincent van Hoof), Aart Veldhof; Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra, Sander Wirix (Tom de Bonte), Jens Wirix; Jelte Pal (Angelmo Vyent), Gino Stolk, Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 14' Gino Stolk 1-0; 27' Chefrino Eind 1-1; 43' Koen Verheij 1-2; 98' Jens Wirix 2-2

Scheidsrechter: P.A. de Waard