RBC opent competitie tegen EVV Echt

19-08-2024

ROOSENDAAL - Komende zondag opent RBC de competitie in de Vierde Divisie met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt. Daarmee keren de oranjehemden voor het eerst na de doorstart weer terug op landelijk niveau.

RBC speelde nog nooit tegen EVV Echt. De Limburgers zijn een niet te onderschatten tegenstander. Daar waar RBC in de jaren '70 en '80 langdurig in de top van het amateurvoetbal speelde, doet EVV Echt dat inmiddels ook al 20 jaar. In 2004 werd de Hoofdklasse bereikt en zes jaar later promoveerden de blauw-witten naar de Topklasse (wat later Derde Divisie werd). In die periode won EVV Echt de districtsbeker en wist het de profs van N.E.C., FC Eindhoven en AZ behoorlijk lastig te maken in het landelijk bekertoernooi. Drie seizoenen geleden volgde echter degradatie naar de Vierde Divisie. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer en oud prof Dominik Vergoosen op de zevende plaats. Daarnaast bereikten ze de halve finale van de districtsbeker en plaatsten zich, in tegenstelling tot RBC, wel voor het landelijk bekertoernooi.

RBC keert na 41 jaar weer terug op het huidige niveau. In 1983 speelden de oranjehemden voor het laatst in de Hoofdklasse, die nu Vierde Divisie heet. Door een 0-1 overwinning bij DESK pakte RBC een periodetitel en dwong daarmee promotie naar de Eerste Divisie af en verkreeg daarmee de gewenste terugkeer naar het betaald voetbal. Na een bekerfinale, vijf jaar Eredivisie en een faillissement was daar de noodzakelijke herstart in de Vijfde Klasse. Maar zondag trapt RBC af in de Vierde Divisie. De mannen van trainer-coach Mark Klippel kunnen laten zien dat ze er na de oefenwedstrijden tegen Willem II O21, Hoek, HB Amsterdam, GOES, SV Poortugaal, SHO en Capelle klaar voor zijn.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam en de assistent scheidsrechters Burhan Cetin uit Zwijndrecht en Frank Munani uit Tilburg.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 13:00 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 6, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 3. Daarmee heeft u toegang tot de Zuid- en Oost tribune en de vakken BCE en BCF op de Hoofdtribune. De tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Zij kunnen hun kaart op vertoon van ID afhalen aan de kassa. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.