Laatste oefenwedstrijd voor competitiestart

15-08-2024

ROOSENDAAL - Zaterdag speelt RBC de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart. Tegenstander in het Atik Stadion is Capelle, dat uitkomt in de Vierde Divisie B.

Capelle is een gerenommeerde tegenstander die al sinds 1996 uitkomt op Hoofdklasse- en Vierde Divisieniveau, met zelfs een tussenstop van acht seizoenen (2010-2018) in Topklasse en Derde Divisie. De afgelopen drie seizoenen mengde de ploeg uit Capelle aan den IJssel zich nadrukkelijk in de promotiestrijd, maar telkens zonder resultaat. Afgelopen seizoen eindigde het team van trainer René van Eck op de derde plaats en verloor het de finale van de districtsbeker van SV Poortugaal. Inmiddels hebben de groen-zwarten vier oefenwedstrijden achter de rug. Van derdedivisionist SteDoCo werd met 3-0 verloren. Tijdens het toernooi om de Capelle Cup werd 1-1 gelijk gespeeld tegen tweedeklasser CVV Zwervers en met 2-0 gewonnen van derdeklasser SVS. Afgelopen dinsdag werd met 0-1 gewonnen bij Baronie.

RBC won afgelopen dinsdag met 7-0 van eersteklasser SHO. 

De wedstrijd staat onder arbitrale leiding van scheidsrechter Yannick Gosens uit Breda en de assistent scheidsrechters Jeroen Goorden uit Oud Gastel en Berkan Akdikan uit Bergen op Zoom. De aftrap in het Atik Stadion is om 15:00 uur. De toegang is gratis.