RBC met zevenklapper langs SHO

13-08-2024
Jens Wirix zet RBC op een 2-0 voorsprong. De topscorer van vorig seizoen zou vanavond drie goals maken (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft de nederlaag tegen SV Poortugaal van afgelopen zaterdagavond goed verwerkt. Tegen eersteklasser SHO werd het 7-0. Het was vanavond de voorlaatste wedstrijd voor het echte werk gaat beginnen. Komend weekend staat nog de clash op het programma met Capelle, uitkomend in de Vierde Divisie B en de verwachting is dat zij hoge ogen gaan gooien richting de titel in 4B.

Bij RBC was het vooral afwachten wie in de basis zou starten. Grotendeels zouden de contouren van het basiselftal te zien zijn waar RBC straks de eerste competitiestart mee gaat beginnen. Uiteraard zijn er nog steeds wijzigingen mogelijk, want op trainingen en aankomende zaterdag valt er voor elke speler nog genoeg te winnen. 

Dat RBC de afgelopen periode vooral tegen hoger geklasseerden speelde was duidelijk. SHO is echt een niveautje lager. In die eerste fase van de eerste helft viel vooral de doeltreffendheid van Gino Stolk op. Twee maal was hij trefzeker op bijna identieke wijze. Met een gekruld schot vanaf de linkerkant wist hij twee maal via de binnenkant van de paal zichzelf op het scorebord te brengen. Tussendoor schoot Jens Wirix zichzelf ook op het scorebord. Stolk was de aangever.

In de tweede helft ging RBC vrolijk door. Hoogstaand was het niet, maar daar was ook geen enkele noodzaak toe. Jens Wirix bracht de stand naar 4-0 na een goede voorzet van Jelte Pal en daarna was het de beurt aan de ingevallen Moustafa Mohammad die ook twee maal tot scoren kwam. Daarvoor bracht Angelo Mathilda redding, toen SHO doorbrak door het centrum. Het sluitstuk was voor Jens Wirix die de zevende van de avond binnen schoot. Klik hier vooreen samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Aankomend weekend speelt RBC tegen Capelle de laatste oefenwedstrijd alvorens de competitie start. De wedstrijd tegen Capelle begint zaterdag om 15:00 uur in het Atik Stadion.

RBC - SHO 7-0 (3-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens, (Vincent van Hoof), Aart Veldhof (Jerimo van den Bempt), Sander Wirix; Rhomar Boudzra (Rayan Bouhrouch), Mark Romantsov (Jordi Ewanena), Jens Wirix (Dennis Haazer); Jelte Pal (Tom de Bonte), Yassine Mejres (Moustafa Mohammad), Gino Stolk (Angelmo Vyent)

Scoreverloop: 12' Gino Stolk 1-0; 30' Jens Wirix 2-0; 45' Gino Stolk 3-0; 53' Jens Wirix 4-0; 65' Moustafa Mohammad 5-0; 68' Moustafa Mohammad 6-0; 82' Jens Wirix 7-0

Scheidsrechter: Y. Gosens