RBC verliest van SV Poortugaal

10-08-2024
RBC speelde tegen SV Poortugaal voor het eerst in het nieuwe uittenue (Foto: Floyd Aanen).

POORTUGAAL - RBC is er niet in geslaagd om de goede weg door te zetten in de voorbereiding. Waar de uitslagen van afgelopen week progressie lieten zien en ook het spel steeds beter werd, moest RBC ditmaal een nederlaag toestaan. SV Poortugaal was in eigen huis met 3-0 te sterk. Zij komen uit in de Vierde Divisie B.

Waar SV Poortugaal de wedstrijd aanging met het oog op de competitie en dus een basisopstelling in het veld bracht, daar was de intentie van RBC om deze wedstrijd nog iedereen de kans te geven om zich te bewijzen voor de basis. Dat verschil werd - buiten de fysieke en voetballende kwaliteiten van de tegenstander - duidelijk in score uitgedrukt.

RBC begon ondanks de nederlaag goed aan het duel. Een snelle aanval via links kwam via Yassine Mejres bij Jens Wirix die de lat raakte. De eerste aanval van de thuisploeg was wel raak. Op links kwam de rappe buitenspeler Jerimo van den Bempt voorbij, Aart Veldhof wilde het gat dichten, maar moest zo de aanvalsleider van Poortugaal loslaten en zag de voorzet gepromoveerd worden tot doelpunt. Daarna was het vooral de thuisploeg dat de klok sloeg. SV Poortugaal was enkele keren dichtbij een treffer en het was wachten tot de 2-0 zou vallen. Die kwam er nog voor rust. Met een hoekschop, die teruggelegd werd op de zestien, werd met een diagonaal schot de bal in de kruising gejaagd. Daarna was RBC met Mejres (over) nog gevaarlijk, maar het slotstuk van de eerste helft was voor SV Poortugaal, dat vrij voor de keeper kwam en ditmaal het zijnet raakte.

In de tweede helft werd er aan RBC-kant flink gewisseld. Ondanks dat het iets beter stond, was het toch SV Poortugaal dat dwars door het centrum de score naar 3-0 bracht. RBC kreeg daarna kansen op een goal, maar de ingevallen Glaucio Ventura Tiago (keeper bracht redding), Angelmo Vyent (schot over kruising) en Dennis Haazer (binnenkant paal) konden een doelpunt niet op het scorebord brengen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

RBC vervolgt zijn weg in de voorbereiding aankomende dinsdag als het speelt tegen SHO, een eersteklasser.

SV Poortugaal - RBC 3-0 (2-0)

Opstelling RBC: Yoeri van Wingerden; Jerimo van den Bempt (Jordi Ewanena), Aart Veldhof (Perry Bierkens), Vincent van Hoof, Jordi Ewanena (Glaucio Ventura Tiago); Rhomar Boudzra (Mark Romantsov), Jens Wirix (Gino Stolk), Rayan Bouhrouch (Sander Wirix); Angelmo Vyent (Jelte Pal), Yassine Mejres (Tom de Bonte), Mustafa Mohammad (Dennis Haazer)