RBC naar SV Poortugaal

08-08-2024

ROOSENDAAL - Komende zaterdag vervolgt RBC de voorbereiding met een oefenwedstrijd in Poortugaal tegen de plaatselijke SV.

SV Poortugaal is een nog vrij jonge vereniging die in 2018 ontstond na een fusie tussen Oude Maas en Poortugaal. Toch komt de club al voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de voormalige Hoofdklasse en huidige Vierde Divisie uit. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel op de achtste plaats in de Vierde Divisie B en pakte de districtsbeker in West 2. De blauw-zwarten speelden inmiddels al vier oefenwedstrijden. Van Halsteren werd gewonnen met 1-3, maar daarna volgde een nederlaag tegen derdedivisionist ASWH (1-2), een gelijkspel tegen SC Feyenoord (2-2) en opnieuw verlies tegen Jong Sparta Rotterdam (1-2) dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Ook RBC speelde inmiddels vier oefenduels. De eerste werd verloren van Willem II O21 (2-0), maar daarna volgde een gelijkspel tegen derdedivisionist Hoek (1-1) en twee overwinningen op HB Amsterdam (3-2) en derdedivisionist GOES (2-1). Zaterdag zullen de oranjehemden de stijgende lijn willen voortzetten.

De aftrap in Poortugaal is om 17:00 uur.