Mejres kopt RBC in blessuretijd langs HB Amsterdam

03-08-2024
Yassine Mejres in duel met een speler van HB Amsterdam. In blessuretijd scoorde hij de winnende 3-2 voor RBC (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC wist vandaag de eerste overwinning te pakken in de voorbereiding. Waar Willem II O21 nog te sterk was door middel van een 2-0 overwinning begin juli en afgelopen dinsdag Derde Divisie-club Hoek op een gelijkspel gehouden kon worden was het nu de beurt aan HB Amsterdam. Dit is een elftal dat transfervrije spelers tot haar beschikking heeft vanuit Eredivisie t/m Derde Divisie. Brandley Kuwas, voormalig speler van Excelsior en Heracles Almelo, was de bekendste.

Dat HB Amsterdam veel talentvolle spelers in het elftal had was goed merkbaar. Er waren flinke tempoverschillen en vooral de fysieke kracht viel op. Daar had RBC - en zeker de youngsters - veel moeite mee. Kansen waren aan beide kanten. HB Amsterdam schoot onder andere op de lat en aan de andere kant zag Tom de Bonte zijn inzet voorlangs gaan. Uit een corner was RBC dichtbij de voorsprong toen Aart Veldhof net langs de verkeerde kant van de paal kopte. Vlak voor rust was het wel raak: Angelmo Vyent zag zijn corner nu wel ingekopt worden.

Vlak na rust kwam HB Amsterdam snel op voorsprong door vlak achter elkaar twee maal te scoren. Het tempo werd door de bezoekers flink opgeschroefd en bij de eerste aanval over rechts werd de bal teruggelegd op de inlopende middenvelder die in de lange hoek raak schoot. Vlak daarna was het 1-2 toen het duel op de achterlijn werd gewonnen en de bal net over de doellijn ging.

Het duel golfde daarna op en neer. RBC was dichtbij via Gino Stolk (volley voorlangs) en Yassine Mejres (voorlangs). Vlak voor het eind was het wel raak. Jelte Pal haalde uit net buiten de zestien. Zijn inzet werd gestopt, maar Jens Wirix schoot de bal in de bovenkant van het doel: 2-2. In de absolute slotfase drukte HB Amsterdam op de deur bij RBC. De Roosendaalse club leek de 2-2 over de streep te trekken, totdat Jens Wirix nog in een bal geloofde na een voorzet van Dennis Haazer. Met zijn voorzet kon Mejres zijn eerste goal bij RBC aantekenen, wat meteen de winnende was: 3-2. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Komende dinsdagavond staat er weer een kraker op het programma. Dan komt Derde Divisie-club GOES op bezoek. Zij werden afgelopen seizoen kampioen van de Vierde Divisie.

RBC - HB Amsterdam 3-2 (1-0)

Opstelling RBC: Yoeri van Wingerden; Jerimo van den Bempt (Jordi Ewanena), Aart Veldhof (Perry Bierkens), Vincent van Hoof (Aart Veldhof), Glaucio Ventura Tiago (Jerimo van den Bempt); Jens Wirix (Gino Stolk), Mark Romantsov (Rhomar Boudzra), Sander Wirix (Jens Wirix); Angelmo Vyent (Jelte Pal), Tom de Bonte (Yassine Mejres), Rayan Bouhrouch (Dennis Haazer)

Scoreverloop: 45' Vincent van Hoof 1-0; 46' Kenneth Aninkora 1-1; 53' Deonell Jamie 1-2; 74' Jens Wirix 2-2; 90' Yassine Mejres 3-2

Scheidsrechter: Y. Goosens