RBC opent oefencampagne met nederlaag

04-07-2024

TILBURG - RBC is de voorbereiding begonnen met een 2-0 nederlaag tegen Willem II O21. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel had het vooral lastig in de eerste helft, waarin veel foutieve passes werden gegeven. Onder toeziend oog van oud-trainer Jan Poortvliet en huidig Gemert-coach Reinald Boeren was de tweede helft – met veel spelers die nieuw zijn bij de club – een stuk beter, maar een gelijkmaker zat er niet in. Willem II wist nog wel een goal te maken.

RBC begon – met uitzondering van de keeper – met spelers die er vorig jaar ook al waren. In die eerste helft speelde het vooral tegen zichzelf. Willem II combineerde vrij gemakkelijk, maar zodra de Roosendaalse ploeg de bal in bezit had was het deze ook snel weer kwijt, mede door veel ballen over de zijlijn of in de voeten bij de tegenstander. Het was dan ook wachten op de openingstreffer. Die kwam halverwege met een afstandsschot in de bovenhoek. Daarvoor had doelman Yoeri van Wingerden al een aantal reddingen verricht. RBC had vlak voor rust nog wat terug kunnen doen, maar na een snel genomen vrije trap via Moustafa Mohammad schoot Jens Wirix in kansrijke positie hoog over. Tom de Bonte zag een kopbal na een voorzet van Jelte Pal in de handen van de keeper verdwijnen.

In de tweede helft waren er een hoop nieuwe gezichten die het veld betraden. RBC trok fel van leer, zat er meer bovenop en kreeg met Gino Stolk een grote kans. Maar vlak voor de keeper schoot hij precies in zijn handen. Het duel was na de rust meer in evenwicht, maar Willem II O21 prikte er nog eentje bij na een cadeautje. Vincent van Hoof wilde de bal breed spelen maar zag een aanvaller van de Tilburgers over het hoofd die zo alleen voor de ingevallen Angelo Mathilda verscheen. Hij faalde niet, 2-0. Stolk was daarna nog dichtbij met een afstandsschot dat net over zeilde, maar verder kwam RBC niet. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met hoofdtrainer Mark Klippel klik je hier.

Voor RBC eindigt hiermee het eerste blok van de voorbereiding. Op 23 juli begint het tweede blok waarna de Roosendaalse ploeg op 30 juli de degens gaat kruisen met derdedivisieclub HSV Hoek.

Willem II O21 - RBC 2-0 (1-0)

Basisopstelling RBC: Yoeri van Wingerden; Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Venturo Tiago, Jordi Ewanena; Sander Wirix, Jens Wirix, Rhomar Boudzra; Jelte Pal, Tom de Bonte, Moustafa Mohammad.