RBC haalt keeper Angelo Mathilda

07-06-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft met Angelo Mathilda van Kozakken Boys een vervanger voor Dhanesh Ghiraw aangetrokken. Mathilda wordt het komend seizoen gehuurd van Kozakken Boys, waar hij nog een doorlopend contract heeft tot juli 2025.

Mathilda is een talentvolle meevoetballende keeper, met goed spelinzicht en geweldige reflexen. De in Dordrecht opgegroeide doelman werd op 13-jarige leeftijd door FC Dordrecht gescout bij DFC en speelde tot aan de JO19 aan de Krommedijk. Daarna maakte hij de overstap naar Kozakken Boys. In het seizoen 2021-2022 tekende hij daar zijn eerste contract. In maart werd de 22-jarige doelman nog opgeroepen voor het nationaal elftal van Aruba voor een stage en een oefenwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek. 

Mathilda is blij met zijn kans bij RBC: "Ik leer bij Kozakken Boys op de trainingen nog altijd veel, maar natuurlijk wil ik ergens op goed niveau een plek in een eerste elftal afdwingen. RBC is een warme, ambitieuze club en alles is perfect geregeld. Ik heb er enorm veel zin in om me komend seizoen bij RBC te bewijzen."

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is opgelucht dat hij vrij snel een goede vervanger heeft gevonden voor Dhanesh Ghiraw: "We hebben al eerder dit seizoen met Angelo samengezeten om de mogelijkheid te bekijken hem naar RBC te halen. Echter dat is destijds niet gelukt. Met het vertrek van Dhanesh heb ik direct opnieuw contact gezocht met Angelo, die erg enthousiast was om de stap naar RBC te maken. Dankzij de bereidwillige medewerking van Kozakken Boys is alles in een stroomversnelling gekomen met als resultaat dat Angelo komend seizoen mee zal werken aan ons project om samen de stap hogerop te maken."