Een nieuwe stap

27-05-2024

ROOSENDAAL - Als je in de O23 speelt, dan hoop je om een volgende stap te gaan maken. Dit kan bij het eerste zijn maar dit kan natuurlijk ook buiten RBC. Robin Swagemakers, Laurens van Hove en Jarno Schillemans (v.l.n.r. op de foto) gaan een mooie stap maken volgend seizoen, zelfs internationaal, en daar zijn we trots op! Ondanks dat we hen natuurlijk gaan missen.

Robin Swagemakers kwam op 12-jarige leeftijd naar RBC U13. Voor RBC speelde hij bij Halsteren. Na negen jaar gaat hij nu afscheid nemen van onze mooie club. Swagemakers is een echte middenvelder. Hij kan eigenlijk overal op het middenveld spelen maar het liefst speelt hij op 6 als verdedigend middenvelder. Het leukste jaar bij RBC vond Swagemakers het seizoen 2022-2023 in de O23 onder leiding van Gregory Hieronimus. Dit jaar heeft hij grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hieronimus heeft hem daarbij enorm geholpen. Swagemakers geeft aan: “Het voetballen werd leuker en ik merkte aan mezelf dat ik beter werd.” Hij heeft de mooiste herinnering bij RBC aan de buitenlandse toernooien van vroeger en natuurlijk de leuke uitjes en activiteiten met het team. Volgend seizoen gaat Swagemakers in Amerika spelen voor NCCC (Neosho County Community College) in Kansas. Niet bij de deur; wat een avontuur! We zullen hem bij de O23 zeker gaan missen, want hij is niet alleen aanvoerder maar ook de motor van het team. Hij jaagt de boel aan en met zijn tomeloze energie neemt hij het hele team op sleeptouw.

Laurens van Hove kwam op zijn dertiende naar RBC. Hij speelde daarvoor bij Hoogstraten VV. Na zes jaar gaat hij RBC verlaten. Van Hove is een echte spits. De nummer 9 positie is dan ook zijn favoriete positie. Hij is een echte doelpuntenmaker. Het leukste jaar bij RBC was voor Van Hove het seizoen 2021-2022. In dat seizoen mocht hij zijn debuut maken bij het eerste elftal. In zijn tweede invalbeurt wist hij zelfs te scoren. Dit was voor hem het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière bij RBC. En dat snappen wij natuurlijk. Volgend seizoen gaat Van Hove terug naar Hoogstraten VV waar hij in het eerste elftal zal gaan spelen. Ook hem zullen we gaan missen bij de O23. Hij is de spits die de meeste doelpunten heeft gemaakt. De teller heeft helaas net niet de 30 gehaald maar we zijn supertrots op hem.

Jarno Schillemans was pas 8 jaar oud toen hij van SC Kruisland de overstap maakte naar RBC. Na negen jaar gaan we helaas afscheid nemen van hem als speler. Maar niet van Schillemans zelf want komend seizoen zal hij als assistent-trainer deel uitmaken van de staf van de JO16. Schillemans kun je eigenlijk overal laten spelen. Hij is een alleskunner. Zelf speelt hij echter het liefst centraal op het middenveld. Maar hij heeft een onuitputtelijke conditie. Die zie je overal op het veld opduiken. Hij helpt met aanvallen maar is zeer snel in omschakelen en verdedigend kan hij ook erg goed uit de voeten! Het leukste jaar bij RBC was voor Schillemans het seizoen 2022-2023, omdat hij dat jaar kampioen is geworden met zijn team. De mooiste herinnering aan RBC is voor hem het toernooi in Spanje in 2015. En dat snappen we natuurlijk. Volgend jaar kunnen we Schillemans bewonderen in het eerste elftal van Cluzona. We weten zeker dat hij het daar heel goed zal doen. Het vertrek van Schillemans is zeker ook een aderlating voor de O23. Zoals hierboven al vermeld is hij een alleskunner en een knokker. Je komt er bij hem niet zomaar langs en hij doet er alles aan om zijn team vooruit te helpen.

RBC bedankt Swagemakers, Van Hove en Schillemans voor al hun mooie jaren bij RBC, voor hun inzet en mooie persoonlijkheden. De club wenst ze alle goeds voor de toekomst. Het gaat ze goed en hopelijk mogen we ze nog eens begroeten in het Atik Stadion.