RBC heeft slechte generale in stadsderby

14-05-2024

ROOSENDAAL - RBC is de voorbereiding op het duel met TSC van aanstaande zaterdagavond niet goed begonnen. De ploeg van trainer-coach Mark Klippel verloor thuis van stadsgenoot Roosendaal met 0-2.

Bij RBC waren de weer herstelde Marwin Reuvers en Emile Linkers weer present. Zij zaten op de bank. Jordi Ewanena is nog steeds geblesseerd aan de lies, al hoopt hij zaterdag wel weer van de partij te zijn.

In de eerste helft gebeurde er niet heel veel. De grootste kans voor RBC was voor Tom de Bonte, maar van dichtbij schoot hij hoog over. Daarvoor vond Moustafa Mohammad nog de handen van de keeper na een hard schot. Tussendoor was de stadsgenoot op voorsprong gekomen. Uit een counter schoot een buitenspeler raak.

In de tweede helft voerde RBC het tempo even flink op, maar tot scoren kwam het niet. Roosendaal wel en liep uit naar 0-2. Na het kwartier na de rust verslapten de oranje-witten opnieuw. Jens Wirix was nog dichtbij, maar ook RBC’s topscorer kon de nederlaag niet voorkomen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag gaat RBC aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen beginnen. Dan is TSC de tegenstander. Zij werden eerder in het uitduel (1-3) en thuis in de beker (6-1) verslagen. RBC strijdt nog om ongeslagen de competitie te eindigen. Na TSC volgt nog een uitduel tegen runner up WNC.

RBC - Roosendaal 0-2 (0-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert (Milan Verleysen); Assim Said (Harald Baartmans), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Sander Wirix; Rhomar Boudzra (Nezar Berdai), Jens Wirix (Randy Elst), Jay-Jay Meierdres (Marwin Reuvers); Jelte Pal (Zé Lucas), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 36' teg. 0-1; 52' teg. 0-2

Scheidsrechter: D. Zwaanswijk