Terugkeer Ronald van Oeveren

17-04-2024

ROOSENDAAL - Oud RBC-speler Ronald van Oeveren keert volgend seizoen terug bij RBC. Hij wordt de nieuwe assistent-trainer van Mark Klippel.

Van Oeveren zal Chaib Azaimi vervangen die zijn huidige functie als assistent-trainer niet langer kan combineren met zijn werkzaamheden. Azaimi zal wel in een andere functie aan RBC verbonden blijven.

Van Oeveren (58) speelde maar liefst negen jaar voor RBC in de Eerste Divisie. De middenvelder speelde tussen 1989 en 1998 in totaal 351 wedstrijden voor RBC en scoorde daarin 66 goals. Van Oeveren groeide uit tot een vaste waarde en was een zeer gewaardeerde speler. Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen werd hij trainer in het amateurvoetbal. Zijn trainerscarrière voerde hem langs Bruse Boys, Roosendaal, MOC'17, Zierikzee, ZSC '62, NSV, Tholense Boys, Cluzona, Victoria'03, Alliance en DVO'60.

"We zijn er erg blij mee dat Ronald onze technische staf komt versterken", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten. "Ronald heeft uiteraard als speler een mooi RBC-verleden, maar heeft daarnaast in zijn trainerscarrière veel ervaring opgedaan met het trainen en coachen van diverse eerste elftallen in het amateurvoetbal. Met zijn kennis en kunde hopen we komend seizoen weer stappen te kunnen maken in ons project om RBC verder naar een hoger plan te brengen."