Vertrek Linkers, Berdai en Sebregts

16-04-2024
Emile Linkers Nezar Berdai Sietse Sebregts

ROOSENDAAL - De technische leiding van RBC heeft besloten om de overeenkomsten met Emile Linkers, Nezar Berdai en Sietse Sebregts niet te verlengen.

Emile Linkers keerde dit seizoen na een korte deelname aan de voorbereiding bij Baronie terug naar RBC. Het seizoen daarvoor was hij naar RBC gekomen nadat hij jarenlang op het hoogste niveau in Indonesië had gespeeld. De 33-jarige aanvaller, bijgenaamd ‘Linkillers’ bleef door lang blessureleed in zijn eerste jaar steken op elf goals. Dit seizoen was hij tot nu toe vier maal trefzeker.

Nezar Berdai stroomde aan het begin van dit seizoen door van O23 naar het 1e elftal. De 19-jarige Belg trainde al sinds de start van de voorbereiding mee met de selectie en werd daaraan door trainer Mark Klippel definitief toegevoegd. Berdai kwam in de winterstop van het seizoen 2020-2021 over van het Belgische RVC Hoboken en speelde zich op dat moment als 16-jarige al direct in O23. 

Voormalig jeugdspeler Sietse Sebregts kwam dit seizoen over van Moerse Boys waarmee de 24-jarige Roosendaler vier seizoenen daarvoor in de Hoofdklasse en Vierde Divisie uitkwam. Door lang blessureleed kwam hij tot nu toe slechts vier duels in actie.

"Uiteraard wensen wij de spelers alle succes toe, zowel sportief als privé, en danken hen voor hun inzet voor onze club", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten.