Pupil van de Week: Dante Aarts

13-04-2024

ROOSENDAAL - Morgen speelt RBC als kersverse kampioen tegen SV TOP. De uitwedstrijd tegen TOP werd gemakkelijk gewonnen met 1-6. TOP heeft de punten nog hard nodig om nacompetitie te ontlopen maar RBC wil graag ongeslagen blijven en zal er dus alles aan doen om voor een hopenlijk vol Atik Stadion de punten in Roosendaal te houden en het kampioensfeest goed te beginnen. Dante Aarts zal als Pupil van de Week voor de aanmoedigingen vanaf de bank gaan zorgen.

Dante en zijn familie bezitten het echte RBC-bloed, ze zijn besmet met het RBC-virus. Zijn overgrootopa, opa en vader hebben allemaal voor RBC gespeeld. Papa Thierry heeft zelfs meer dan honderd wedstrijden in het eerste gekeept. Zo zie je maar, een appel valt niet van een perenboom want ook de opa’s en Dante verdedig(d)en het RBC-doel.

Dante is 10 jaar, bijna 11 zegt hij er meteen bij, en keept bij RBC JO11. Hij zit in groep 7A van de Jeroen Bosch school in Roosendaal. Zijn juffen zijn juf Inge en juf Anouschka.

Dante was 4 jaar toen hij startte met voetballen bij DVO'60. Al snel kwam hij er achter dat hij het keepen toch wel heel leuk vond. Buiten dat het leuk is, is het voor hem ook van belang dat je heel belangrijk bent voor het team. Dante is bij RBC begonnen in de JO9 en speelt nu dus in het team van trainer Tygo Geuzendam, JO11.

Zijn mooiste momenten bij RBC zijn het logeren in het stadion en dat hij tijdens het kwalificatietoernooi bij Rood-Wit W (helaas verloren ze de finale met penalty’s) is geselecteerd voor het Talents Team. Hij zal dus deel mogen nemen aan het International U10 toernooi bij Rood-Wit W.

Ter Stegen van Barcelona is zijn grote voorbeeld. Als hij voetbal kijkt, gaat zijn voorkeur uit naar het Nederlands elftal en Ajax, maar in Roosendaal is echt RBC zijn favoriete team.

Naast voetballen, tekent Dante graag, leest hij, is in de natuur te vinden en zijn dieren echt favoriet. Zijn lievelingseten is pizza en biefstuk.

De eindstand wordt volgens Dante 3-1 en zijn favoriet is de helaas geblesseerde Matthias Deleij. Hij en zijn vader wensen hem een spoedig herstel toe en hopen dat hij weer snel het RBC-doel kan verdedigen.