RBC uitgeschakeld in districtsbeker

01-04-2024
Jordi Ewanena stoomt mee op naar voren voor de met 400 RBC-supporters gevulde hoofdtribune van Heerjansdam (Foto: Arthur Verbraak).

HEERJANSDAM - RBC is er vanmiddag niet in geslaagd om de halve finale van de districtsbeker te bereiken en tevens een ticket te bemachtigen voor het hoofdtoernooi van komend seizoen. De Roosendalers werden gesteund door een grote massa RBC-aanhangers, werden gedurende de wedstrijd ook flink vocaal ondersteund, maar uiteindelijk was het niet genoeg om door te gaan. Het is een bittere pil in een feilloos seizoen, maar ditmaal vond de ploeg van trainer-coach Mark Klippel haar waterloo. Heerjansdam won thuis met 1-0 en gaat samen met Achilles Veen uitmaken wie naar de finale gaat.

Bij RBC ontbraken enkele spelers, waardoor er hier en daar ingegrepen moest worden. Marwin Reuvers kon niet deelnemen vanwege een liesblessure. Sander Wirix was geschorst, Anass el Gamali kon niet deelnemen vanwege werkverplichtingen en Emile Linkers zit al enkele weken met een scheurtje in zijn hamstring. Vooral op het middenveld moest vanaf de tekentafel even flink gebogen worden wie het drietal ging vormen. Uiteindelijk viel de keuze op Glaucio Ventura Tiago en niet Jordi Ewanena. “Ewanena is net terug van een blessure en we durfden het enerzijds niet aan, aan de andere kant wilde we het tandem Ewanena-Mohammad niet uit elkaar halen,” zo stelde trainer-coach Klippel.

RBC begon wat nerveus aan het duel. Het kenmerkende naar voren was er wel, maar op het middenveld vielen toch de nodige gaten. Dat stelde de thuisploeg in staat om de zo geliefde bal over de laatste lijn te geven. Daarvoor was vooraf zo vaak gewaarschuwd. De eerste bal dwars door het centrum kon met een sliding niet gestopt worden door Perry Bierkens, doelman Roy de Weert was ook gezien, maar de bal opzij was zo hard dat deze voorlangs zeilde. De thuisploeg kreeg daarna een kans op een presenteerblaadje toen de bal zo werd ingeleverd door de RBC-goalie. De aanvaller van de thuisploeg schrok daar zo van dat hij de bal over schoot. Daarna was RBC aan zet. Mohammad draaide naar binnen en schoot op de bovenkant van de lat. Vlak daarna leek het raak te worden toen Tiago opstoomde via rechts, het overzicht behield en met een lage voorzet Jens Wirix bereikte. Die schoot de bal in de verre hoek, maar de bal ging net voorlangs.

Vlak daarna was de volgende boogbal over de verdediging. Na balverlies op het middenveld was dit de inleiding voor de openingstreffer. Vanaf links kwam de aanvaller alleen voor doelman De Weert. Die verkleinde zijn hoek goed, maar de bal ging door zijn benen in het doel. RBC, even van slag, kreeg bijna meteen het deksel na de openingstreffer op de neus, na miscommunicatie tussen Vincent van Hoof en De Weert. Een doelpunt leverde het niet op, maar achterin was het allesbehalve stabiel. Vla voor rust schoot Mohammad andermaal op de bovenkant van de lat en kreeg Tom de Bonte nog een enorme kans toen een voorzet van Mohammad hem bereikte. Met een kopbal probeerde hij de bal in de verre hoek te koppen, maar zijn inzet ging voorlangs.

RBC kwam niet goed uit de kleedkamer. Heerjansdam leek de wedstrijd op slot te kunnen gooien. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal hoog over geschoten en vlak daarna kwam een aanvaller alleen voor De Weert. De speler ging over het been van De Weert. Het was niet duidelijk of het een overtreding of een redding was. De leidende arbiter wuifde een strafschop weg. Na die fase had RBC de wedstrijd weer gelijk kunnen trekken. De Bonte schoot in kansrijke positie te zacht om de keeper het echt moeilijk te maken, Van Hoof zag zijn vrije trap uit het doel getikt worden en de ingevallen Zé Lucas brak door op rechts en vond de benen van de keeper. Tussendoor hield De Weert RBC in de race door een inzet in de verre hoek te stoppen. Hoofdtrainer Klippel wisselde veel, bracht een hoop aanvallers in en ging van 4-3-3 naar 3-3-4, maar het haalde uiteindelijk niets uit. De stand werd niet gelijk getrokken en RBC ligt uit het toernooi. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier. Voor een sfeerimpressie beluister je hier de podcast.

Het vizier kan weer op de competitie. Aankomende zondag kan RBC kampioen worden bij Emplina in Den Bosch en dan mag het zich Vierdedivisionist noemen.

Heerjansdam - RBC 1-0 (1-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said (Jay-Jay Meierdres), Perry Bierkens, Vincent van Hoof (Randy Elst), Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Jelte Pal (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Zé Lucas), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 21' Milan van den Berg 1-0

Scheidsrechter: J.D. Masman