Belangen zijn groot op tweede paasdag

29-03-2024

ROOSENDAAL - De belangen zijn groot op tweede paasdag als RBC in en tegen Heerjansdam speelt. De halve finale van de districtsbeker en kwalificatie voor het landelijk bekertoernooi staan op het spel.

Tegenstander Heerjansdam komt uit in de Vierde Divisie B nadat het vorig seizoen de titel had gepakt in de Eerste Klasse. De ploeg van trainer Ben Mierop strijd momenteel tegen degradatie en heeft een achterstand van drie punten op RKAVV dat op de veilige twaalfde plaats staat. Daarom staat er zaterdag voor Heerjansdam nog een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma tegen LRC. De groen-zwarten kunnen dan op gelijke hoogte komen met de concurrent. In het districtsbekertoernooi bereikte Heerjansdam de kwartfinale door thuis met 3-0 te winnen van Halsteren. Daarvoor werden GSC/ODS (1-0), Oranje Wit (1-2) en Nieuw Lekkerland (4-1) verslagen.

RBC bleef afgelopen zondag voor de 25e keer dit seizoen ongeslagen in een officiële wedstrijd. EFC werd met 3-0 verslagen. De oranjehemden kunnen daardoor volgende week de titel pakken. Tweede paasdag kan al wel de halve finale van de districtsbeker worden bereikt en daardoor ook kwalificatie voor het landelijk bekertoernooi worden afgedwongen. RBC wist zich nog nooit te plaatsen voor de halve finale. In 1974 en 1979 waren Breskens en Rood-Wit W in de kwartfinale te sterk. De laatste keer dat RBC in het landelijk bekertoernooi uitkwam was uiteraard in het seizoen 2010-2011, het jaar van het faillissement. Onder leiding van het trainersduo Eric Hellemons en Peter van Vossen werd er in de eerste ronde na strafschoppen verloren van Spakenburg.

RBC en Heerjansdam speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Maandag trappen ze op De Molenwei om 14:30 uur af onder leiding van scheidsrechter Jochem Masman uit Valkenswaard. Hij wordt geassisteerd door Herm-Jan van Boxtel en Kas van Iersel beiden uit Tilburg. De winnaar van het duel speelt in de halve finale thuis tegen de winnaar van Achilles Veen - Best Vooruit.

De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5. Klik hier voor verdere bezoekersinformatie.