Pupil van de Week: Joep van Leipsig

23-03-2024

ROOSENDAAL - Morgen had RBC de mogelijkheid om kampioen te worden, maar WNC liet vandaag geen punten liggen. RBC speelt tegen EFC waar ze in Eersel met 0-2 van wisten te winnen. Joep van Leipsig mag als Pupil van de Week bij deze wedstrijd aanwezig zijn.

Joep is 9 jaar en woont met zijn ouders en drie broers in Roosendaal. Hij zit op basisschool De Kroevendonk in groep 6 bij juf Joyce en juf Nienke. Hij heeft het gezellig op school in zijn klas.

Joep is met 4 jaar begonnen met voetballen bij BSC en is drie jaar geleden naar RBC gekomen waar hij gestart is in de JO8. Joep speelt nu in de JO11 van trainer Tygo Geuzendam en heeft het erg naar zijn zin. Hij speelt meestal rechts of links op het middenveld maar speelt soms ook in de verdediging.

Joep is een PSV-fan en vindt Bakayoko en Noa Lang de beste spelers bij PSV. In het buitenland vindt Joep Real Madrid een erg goede club. Ronaldo is de beste speler ever.

Het leukste moment bij RBC is het nachtje slapen in het stadion waarbij ze gingen lasergamen in het donker. Ook het kampioen worden was heel erg speciaal. Joep gamet graag als hij niet aan het voetballen is. Zijn favoriete game is Fortnite en Fifa. Joep zijn lievelingseten is frietjes met frikandel en broccoli.

Joep voorspelt dat RBC met 2-1 gaat winnen! Tom de Bonte, de trainer van grote broer Niels, moet in de basis starten en gaat scoren. Heel veel plezier met deze wedstrijd, Joep!