Laatste seizoen Anwar Tarfit bij RBC

11-03-2024

ROOSENDAAL - Anwar Tarfit is aan zijn laatste seizoen bij RBC bezig. Na acht seizoenen in het oranje-wit gaat de 29-jarige aanvaller RBC met pijn in het hart verlaten.

Van de huidige selectie heeft Anwar Tarfit de meeste wedstrijden in het oranje-wit gespeeld. In 2016 debuteerde hij voor RBC in de Vierde Klasse. Het is zijn vurige wens RBC naar de Vierde Divisie te brengen. "Ja, dat zou ongelofelijk zijn, van Vierde Klasse naar Vierde Divisie. Ik ben zo super trots dat ik er aan heb bij kunnen dragen wat RBC bereikt heeft in al die jaren! Er staat echt iets voor de toekomst."

Tarfit wordt door de supporters gekoesterd als symbool van RBC's stijgende lijn in de voetbalpiramide. Hij is immers de enige speler die nog met RBC in de Vierde Klasse uitkwam. "Ik vind dat mooi dat ik die erkenning krijg van de supporters en dat maakt me trots", aldus de publiekslieveling. "En het bevestigt voor mij dat ik destijds de juiste stap heb gezet om in te stappen in het ambitieuze plan van RBC. Toen had ik er al vertrouwen in. Ik heb me in al die jaren ontwikkeld van een jonge speler tot een ervaren voetballer met een oranje-wit hart. Ik ben blij met de waardering die ik van de supporters krijg. De supporters verdienen het echt dat de club weer hogerop komt. Ik wil alle supporters bedanken voor hun steun, maar ook iedereen binnen de club voor zijn inzet de afgelopen jaren. Maar eerst nog de titel en beker binnenslepen!"

Tarfit kwam in 2016 over van stadgenoot Alliance en werd direct kampioen met RBC in de Vierde Klasse. In de drie seizoenen in de Derde Klasse werd Tarfit elk seizoen clubtopscorer met respectievelijk 20, 17 en 11 goals. In die acht seizoenen kwam de Roosendaler tot nu toe uit in 176 officiële wedstrijden voor RBC en scoorde daarin 77 goals.

"Na acht seizoenen voor RBC hebben we in goed onderling overleg besloten dat Anwar RBC na dit seizoen gaat verlaten", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten. "Als mens maar ook als speler is Anwar een prachtkerel. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet en loyaliteit naar onze club en wensen hem op alle gebied het beste toe voor de toekomst."