Cas van den Broek naar RBC

19-02-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Cas van den Broek van Moerse Boys. De 23-jarige middenvelder tekende een contract voor 1 seizoen.

Van den Broek speelt al zijn hele carrière voor de ploeg uit Klein Zundert. Op 17-jarige leeftijd liet Jurgen Arnouts hem debuteren in het eerste elftal waarmee hij dat jaar kampioen werd in de Tweede Klasse. Een seizoen later was hij al een vaste waarde en leverde een ongekende prestatie door met Moerse Boys naar de Hoofdklasse te promoveren. Samen met zijn oudere broer Bart wisten ze zich drie jaar knap te handhaven, waarna vorig seizoen degradatie volgde naar de Eerste Klasse. Ook dit seizoen heeft Moerse Boys het moeilijk en vecht wederom tegen degradatie.

Na al die jaren in het oranje-wit van Moerse Boys trekt Van den Broek volgend seizoen toch dat van RBC aan. "Eerlijk gezegd had ik nog nooit aan een overstap gedacht, maar toen RBC contact opnam ben ik eens goed gaan nadenken. Als ik wil weten waar mijn plafond ligt, is RBC momenteel de beste keuze. Iedereen weet waar RBC mee bezig is. Ik heb bij Moerse Boys een hele fijne tijd gehad en ik vind het ook moeilijk om de club te verlaten, maar iedereen begrijpt mijn keuze. Ook mijn broer vindt het jammer, maar gunt me de stap. Ik wil voor mijn vertrek naar RBC nog maar 1 ding en dat is De Moer in de Eerste Klasse houden."

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is blij met de komst van Van den Broek: "Cas is een jonge speler die al enkele jaren ervaring heeft met het spelen op divisieniveau bij Moerse Boys en nog lang niet is uitontwikkeld. Verder is hij een speler uit onze regio die we al langer op het oog hadden. Als je een dergelijk talent in huis kunt halen, moet je dat vooral doen. Dat past in de visie en het sportieve beleid van RBC."