Pupil van de Week: Niyasi Hermans

17-02-2024

ROOSENDAAL - Aankomende zondag staat na een week carnaval in Tullepetaonestad de bekerwedstrijd tussen RBC en TSC op het programma. Op 28 januari hebben beide teams ook al tegen elkaar gespeeld en won RBC met 1-3. Beide ploegen willen natuurlijk graag verder in het bekertoernooi, dus zullen er alles aan doen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Aan Niyasi Hermans van de JO11 zal het niet liggen. Hij heeft er al erg veel zin in om zondag aan te sluiten bij de mannen van het eerste als Pupil van de Week.

Niyasi is 9 jaar en voetbalt al sinds hij 6 jaar is. Hij is begonnen bij Roosendaal in de JO7. Via de voetbalschool van Rob Penders is hij halverwege het seizoen al gaan meetrainen bij RBC JO8. Sinds de JO9 is hij officieel RBC-lid.

Niyasi zit in groep 6 van De Vlindertuin in Roosendaal. Hij zit samen met 21 andere kids in de klas bij juf Sophie. Zij is heel lief maar kan ook streng zijn als het nodig is.

De beste voetballer ter wereld is Mbappé. Niyasi is zelf spits bij de JO11 en kijkt graag naar zijn acties en doelpunten. Ajax en RBC zijn de beste clubs in Nederland en Real Madrid is dat in het buitenland volgens Niyasi. Zijn hoogtepunt in zijn carriere is het feit dat hij bij RBC mag spelen, het winnen van NAC  Breda en het kampioenschap vorig seizoen.

Niyasi speelt graag buiten met zijn vriendjes en is dan vaak te vinden bij de voetbalkooi bij school. Zijn lievelingseten is spaghetti met groene saus en zalm.

Niyasi voorspelt dat RBC een ronde verder gaat bekeren, een 4-2 winst moet het worden! Als er gevraagd wordt, wie de beste speler van RBC is en dus moet spelen, wordt er hard geroepen "Perry Bierkens, de aanvoerder".

Niyasi heel veel plezier zondag en we zijn erg benieuwd, welke mooie Mbappé-actie we gaan zien op weg richting een mooi doelpunt!