RBC pakt VOAB en loopt weer verder uit

04-02-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft andermaal goede zaken gedaan in de competitie. In het thuisduel kwam het nog wel op achterstand tegen VOAB, maar uiteindelijk won het met 5-2. De concurrentie liet punten liggen en de nieuwe nummer twee is WNC. Zij staan zestien punten achter koploper RBC.

Bij RBC waren er geen wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week tegen TSC (1-3 winst). In tegenstelling tot de club uit Oosterhout was VOAB meer honkvast rond de eigen zestien. VOAB had nog weinig laten in de eerste 25 minuten, maar kwam wel op voorsprong. Een terugspeelbal werd te lang door Roy de Weert aan de voet gehouden, waar een aanvaller van de club uit Goirle van profiteerde. Hij gleed de bal het doel in. Het zorgde er wel voor dat de thuisploeg wakker werd geschud. Daarvoor had Jens Wirix de grootste kans, maar zijn inzet ging naast na doorkoppen van Tom de Bonte. Het was Anass el Gamali die de stand gelijk trok na de openingstreffer. Een voorzet van Jordi Ewanena werd door de middenvelder binnen geschoten. 

Anass el Gamali schiet uit een voorzet van Jordi Ewanena RBC op gelijke hoogte nadat VOAB op voorsprong was gekomen (Foto: Arthur Verbraak).

In de tweede helft nam RBC snel een voorsprong. Jens Wirix liep zich vast op de doelman, maar Moustafa Mohammad was er als de kippen bij om de stand naar 2-1 te tillen. Even later had hij ook een groot aandeel in de 3-1, toen hij met links zo hard schoot dat de keeper moest lossen. Jens Wirix was ditmaal de gelukkige, 3-1. Ruim tien minuten voor tijd kwam VOAB weer dichterbij. Een hoekschop werd tegen de touwen gekopt, iets wat TSC en WNC in de voorgaande competitieduels ook al deden. Gevaarlijk werd het niet meer, mede omdat de ingevallen Jelte Pal met een assist Jens Wirix bediende, 4-2, en even later zelf een hoekschop van de eveneens ingevallen Rhomar Boudzra met een halve omhaal promoveerde tot 5-2. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Aanstaande donderdagavond speelt RBC alweer. Dan speelt het een oefenduel tegen Derde Divisieclub HSV Hoek. In het weekend komt de ploeg niet in actie vanwege carnaval. De week daarop strijd RBC samen met TSC om een plek in de kwartfinale van de beker. 

Jordi Ewanena werd uitverkozen tot RBC - Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. Hij ontving de cheque uit handen van Remi en Seb Sulkers namens Medifit.

RBC - VOAB 5-2 (1-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Perry Bierkens, (Vincent van Hoof), Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Anass el Gamali (Rhomar Boudzra), Marwin Reuvers, Jens Wirix, Mouistafa Mohammad (Jelte Pal), Tom de Bonte (Emile Linkers), Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 25' Casper van Beers 0-1; 31' Anass el Gamali 1-1; 48' Moustafa Mohammad 2-1; 56' Jens Wirix 3-1; 81' Jens Molenschot 3-2; 87' Jens Wirix 4-2; 89' Jelte Pal 5-2

Scheidsrechter: D.A.P.H. van Heldem

Aantal toeschouwers: 318