RBC U15 kampioen

29-03-2014

 

Oosterhout, 29 maart 2014. Vier wedstrijden voor het eind van de competitie is RBC U15 kampioen geworden van de 3e divisie B. Een fantastische prestatie van de oudste RBC-junioren, die door de KNVB in eerste instantie in de Hoofdklasse waren ingedeeld, maar uiteindelijk op verzoek van RBC door de KNVB buiten mededinging in de 3e divisie werden geplaatst.

Om vandaag al kampioen te kunnen worden, moest RBC zelf winnen van TSC C1 en hopen op puntverlies van SC 't Zand C1. Dat zelf winnen, leek vooraf geen gemakkelijke opgave. "In mijn ogen was TSC nog de enige ploeg die ons nog pijn zou kunnen doen", aldus trainer-coach Danny Mathijssen. TSC stond op de derde plaats en was uit Roosendaal ook al met een 2-2 gelijkspel vertrokken.

RBC liet echter zien vol voor de winst te willen gaan en nam een 0-2 voorsprong door Siebe Pal en Darif Chikou. Maar TSC bood prima tegenstand en kwam terug tot 1-2. Uitblinker Samuel Smulders leek met de 1-3 de wedstrijd te beslissen, maar TSC toonde veerkracht en scoorde wederom een aansluitingstreffer: 2-3. De wedstrijd ging gelijk op, maar uiteindelijk trok RBC de overwinning over de streep. Daarna was het wachten op nieuws uit Tilburg. Groot was de vreugde toen bleek dat SC 't Zand met 1-2 had verloren van Best Vooruit C1. De titel was een feit! "Vandaag kwamen we goed weg met een overwinning. TSC had echt een gelijkspel verdiend, maar als je vier wedstrijden voor het eind 14 punten voor staat op de nummer twee, dan ben je gewoon de terechte kampioen", vertelt Danny Mathijssen terug in Roosendaal met trots.

Ondanks het kampioenschap en de straatlengte voorsprong zal RBC niet promoveren. Indeling in de 3e divisie werd door de KNVB alleen toegestaan onder voorwaarde dat RBC geen aanspraak mocht maken op promotie. Voor die promotie komen Best Vooruit, SC 't Zand en TSC nog in aanmerking. "Van die drie ploegen gun ik TSC de promotie", zegt Mathijssen. "Voetbaltechnisch gezien vind ik de Oosterhouters de beste van de drie. Daarnaast heb ik me enorm gestoord aan het onsportieve gedrag van SC 't Zand met hun denigrerende opmerkingen over onze prestaties en onze aanwezigheid in de 3e divisie. Dus wat mij betreft, mag TSC naar de 2e divisie."

Aanstaande vrijdag speelt RBC U15 een thuiswedstrijd tegen CTO Eindhoven Talent Team B1M. Dan zal de ploeg gehuldigd worden voor het behaalde kampioenschap. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur.

Foto: Arthur Verbraak