Laatste seizoen Randy Elst bij RBC

23-01-2024

ROOSENDAAL - Randy Elst is aan zijn laatste seizoen bij RBC bezig. Na zeven seizoenen in het oranje-wit heeft de 28-jarige middenvelder besloten om na dit seizoen afscheid te nemen.

Het was een moeilijke keuze voor Elst. "Ja, dat klopt, want ik heb het nog steeds super naar mijn zin bij RBC. En zeker omdat mijn voorspelling van een paar jaar geleden uit gaat komen. Toen ik terugkwam, zei ik dat ik de club weer terug wilde brengen naar de Hoofdklasse. En dat gaan we dit jaar mooi met zijn allen voor mekaar krijgen. Alleen dat betekent dat we volgend seizoen nog verdere uitwedstrijden moeten gaan spelen. En dat wordt een lastige. Weet je wat het is? Onlangs is er bij ons een tweede geboren. En onze oudste zit nu ook op voetbal en dat betekent dat ik nu ook al een halve zaterdag met hem op pad ben. En ik zie het dan eigenlijk niet zo zitten om dan ook nog eens op zondag een hele dag onderweg te zijn naar Limburg of zo. Daarom heb ik besloten om voor mijn gezin te kiezen en te stoppen bij RBC. Supporters hebben me al een paar keer gevraagd of ik toch wel ging bijtekenen. Daarom is het goed om daar nu al duidelijkheid over te geven. Ik wil het bij RBC goed afsluiten. En ik wil afscheid nemen met een kampioenschap!"

Elst speelde het grootste deel van zijn voetbalcarrière bij RBC. Hij doorliep de jeugdopleiding van de D3 tot de B1. Na het faillissement vertrok hij naar Feyenoord en speelde daar vier jaar in de jeugd. Als aanvoerder van O19 kwam de middenvelder echter niet in aanmerking voor een contract en besloot daarom te vertrekken naar NAC Breda. Na een jaar bij de beloften speelde hij twee achtereenvolgende seizoenen bij de hoofdklassers Halsteren en DOSKO. In 2017, zes jaar na het faillissement keerde hij terug op het oude nest bij RBC, dat toen nog in de Derde Klasse uitkwam.

Met Elst als regisseur op het middenveld klommen de oranjehemden gestaag op in de voetbalpyramide. In zijn eerste seizoen sneuvelde hij met RBC in de eerste ronde van de nacompetitie. Ondanks een goal van Elst bleef RBC op 5-5 steken bij Unitas'30 en verloor uiteindelijk na strafschoppen. Ook in zijn tweede seizoen werden de oranjehemden in de eerste ronde van de nacompetitie gestuit. Deze keer door WSC. In zijn derde seizoen bereikte hij met RBC de Tweede Klasse nadat de KNVB vanwege corona de competitie had stilgelegd en RBC, dat op dat moment op de eerste plaats stond, liet promoveren. Corona gooide het seizoen daarna weer roet in het eten en werden er slechts vier wedstrijden gespeeld. In zijn vijfde seizoen hield SVSSS Elst en de oranjehemden van promotie af. Vorig seizoen werd Elst dan eindelijk echt kampioen met RBC en werd de Eerste Klasse bereikt.

Randy Elst speelde in de afgelopen zeven seizoenen 113 wedstrijden voor RBC en was 38 keer trefzeker in competitie- en bekerwedstrijden.