Nieuwe versterking voor RBC

28-03-2014

 

Roosendaal, 28 maart 2014. RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 22-jarige rechtsback Gino Pieter van hoofdklasser Baronie.

Gino Pieter begon met voetballen bij SC Helmondia. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als B-junior in het eerste elftal van de 3e klasser. Het seizoen daarop stapte hij over naar de jeugdopleiding van de plaatselijke profclub Helmond Sport. Door de samenwerkingsovereenkomst tussen Helmond Sport en VVV-Venlo belandde Pieter na de A1 bij Jong VVV/Helmond Sport. Omdat hij geen profcontract kon afdwingen verkaste hij naar hoofdklasser UNA/Brinvast waarmee hij naar de Topklasse promoveerde.

De inmiddels in Roosendaal woonachtige Pieter wilde dichter bij huis gaan voetballen en vertrok naar Baronie. Omdat ook het reizen van en naar Breda hem ging tegenstaan, ging Pieter op zoek naar een club in Roosendaal. Hij legt uit waarom hij voor RBC koos: "Ja, het verhaal RBC is in Oost-Brabant natuurlijk ook bekend. Ik hoorde vorig jaar al dat de club een doorstart ging maken. Ik begreep van de trainer en het bestuur dat RBC weer zo snel mogelijk terug naar de top wil. Het raakt me echt, dat een club met zo'n traditie zich wil terugvechten. Daar wil ik heel graag aan meehelpen."

Foto: Gino Pieter (links) in actie voor Baronie.