Feyenoord en RBC verlengen samenwerking

17-01-2024

ROTTERDAM - Feyenoord en RBC hebben hun samenwerking verlengd. RBC blijft ook de komende twee seizoenen als Academy Partner aan Feyenoord verbonden. Voorzitter Kees van Hassel en bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten ondertekenden hiertoe met vertegenwoordigers van de jeugdopleiding van Feyenoord op Varkenoord een nieuwe verbintenis.

RBC is momenteel het langst aan Feyenoord verbonden als partnerclub. Noud Bominaar was in 2014 de drijvende kracht binnen RBC die de samenwerking met Feyenoord in gang wist te zetten. Hij wist oud RBC-speler en destijds hoofd van de Feyenoord jeugdopleiding Damiën Hertog te enthousiasmeren voor het partnerschap. De huidige Coördinator Academy Partners van Feyenoord, Remco Heerkens - ook al een oud RBC-speler - is blij dat Feyenoord de samenwerking met RBC continueert: "De club uit Roosendaal kende in het verleden roerige jaren, maar heeft inmiddels met zowel het eerste elftal als de jeugdopleiding de weg weer omhoog gevonden."

Hans van Wolven, hoofd Voetbal Academie van RBC, is zeer content dat de samenwerkingsovereenkomst met twee jaar is verlengd: "De uitstraling die de naam Feyenoord met zich meebrengt en de ondersteuning die wij op technisch gebied ontvangen, is voor ons een waardevolle toevoeging. Mede door deze samenwerking kunnen wij onze voetbalopleiding professionaliseren en de kwaliteiten van zowel spelers als trainers verhogen." (Foto: Feyenoord.nl)