RBC vervolgt bekertoernooi in Hoeven

12-01-2024

ROOSENDAAL - Dit weekend staat de vierde ronde van het districtsbekertoernooi op het programma. RBC treft daarin zondag vierdeklasser Hoeven.

Hoeven verraste in de vorige ronde zondag derdeklasser GSBW door na een 4-4 gelijkspel met strafschoppen te winnen. In de tweede ronde waren de blauw-witten met 2-1 te sterk voor zondag derdeklasser Rimboe en in de poulefase werden zondag derdeklasser Virtus (2-1) en zondag vijfdeklasser De Schutters (0-8) verslagen. In de competitie staat Hoeven op de tweede plaats met een punt achterstand op koploper Clinge.

RBC bereikte de laatste 32 door vierde divisionist Unitas'30 (3-0), zondag derdeklasser BSC (0-4), de zaterdag tweedeklassers MOC'17 (2-5) en WHS (0-2), en zondag tweedeklasser Beek Vooruit (5-3) te verslaan. In de competitie staan de oranjehemden fier aan kop van de Eerste Klasse E met elf punten voorsprong op achtervolger WNC. 

Trainer-coach Mark Klippel kan zondag eventueel een beroep doen op de tijdens de winterstop van Willem II overgekomen Jelte Pal. De KNVB gaf hem vanmorgen vrij.

De laatste keer dat RBC in en tegen Hoeven in actie kwam was op 18 februari 2018. Onder leiding van trainer-coach Danny Mathijssen verloren de oranjehemden destijds in de Zondag Derde Klasse A met 2-1 van de latere kampioen Hoeven. RBC kreeg weliswaar kansen op meer, maar moest toezien hoe de thuisploeg twee keer via een ingooi tot scoren kwam. De aansluitingstreffer van invaller Wesley van Zundert bood hoop op resultaat, maar ondanks een slotoffensief wist RBC de gelijkmaker niet te maken.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Manuel Uijttewaal uit Nieuwkoop. De aftrap in Hoeven is om 14:30 uur. De winnaar van het duel speelt in de achtste finale een thuiswedstrijd tegen de winnaar van TSC - VCK. Deze twee clubs komen zaterdag al in actie.