In gesprek met Jean-Paul Nuijten

24-12-2023

ROOSENDAAL - Wat een jaar was 2023 voor RBC. Een kampioenschap in de Tweede Klasse, gevolgd door de koppositie in de Eerste Klasse tijdens de winterstop. In heel 2023 werd niet verloren. Twee maal was er een gelijkspel in de Tweede Klasse van dit jaar. Roosendaal (0-0) en Coal (2-2) wisten RBC op een gelijke stand te houden. Dit was echter wel na het kampioenschap. In dit seizoen snoepte alleen Almkerk punten af van RBC. Met momenteel een voorsprong van elf punten ligt een mogelijk kampioenschap weer in het verschiet.

Met Jean-Paul Nuijten, bestuurslid technische zaken, blikken we terug op het beste jaar sinds de heroprichting in 2012. We staan op de drempel van de Vierde Divisie, iets waar RBC Roosendaal na het jammerlijke faillissement graag in was gestart. Dat gebeurde niet. RBC begon helemaal onderaan in de Vijfde Klasse en vooralsnog gaat het huidige seizoen boven verwachting goed en is dit jaar de eerste kans om op dat niveau te gaan komen.

Hoe is RBC in twee jaar dat hij er is geëvalueerd naar de prestaties die nu geleverd kunnen worden? Waar staan we eigenlijk in 2027? Hoe goed is dit eerste elftal, voor wie moeten we dan wél bang zijn? En de jeugdopleiding, hoelang duurt het voor een adequate aansluiting met het niveau van het eerste nu? Jean-Paul Nuijten beantwoordt het allemaal in dit interview. Klik op de afbeelding om het interview te bekijken.