Mark Klippel twee jaar langer bij RBC

19-12-2023

ROOSENDAAL - Hoofdtrainer Mark Klippel verlengt zijn verblijf bij RBC. De 51-jarige oefenmeester tekent voor twee seizoenen bij.

Klippel begon dit seizoen aan zijn klus bij RBC. "Mark heeft dit seizoen zeer goed werk verricht binnen RBC en de lijn van vorig seizoen doorgetrokken met technisch verzorgd voetbal, aldus bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten. "Maar tevens zorgt hij voor rust en stabiliteit binnen ons eerste elftal. Verder is Mark zeer gedreven en op dit moment de ideale man om ons project mee voort te zetten. We kijken uit om met hem de komende seizoenen verder te werken en onze doelstellingen te realiseren."

Klippel heeft het goed naar zijn zin bij RBC: "De resultaten zijn goed en de club straalt positiviteit uit naar buiten. Verder is de samenwerking met de spelers, staf en iedereen binnen de club uitstekend. De ambitie van RBC is om nog verder door te groeien en ik wil daarbij helpen voor wat betreft de organisatie rondom de selectie en het door ontwikkelen van de staf. Dat begint ermee om dit seizoen goed af te sluiten met promotie en daarna verder te bouwen richting de Derde Divisie. Vandaar ook de periode van twee jaar."

Klippel, geboren Kalsdonker, begon uiteraard met voetballen op De Luiten bij RBC. Vanwege een verhuizing speelde hij even voor BSC, maar op 13-jarige leeftijd keerde hij terug in het oranje-wit. Bij RBC doorliep hij de gehele voetbalopleiding en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het 1e elftal onder trainer Cor Pot in het seizoen 1989-1990. Zijn echte doorbraak bleef echter uit en daarom verkaste Klippel naar hoofdklasser Halsteren. Daarna speelde hij nog zes seizoenen in de Hoofdklasse bij SHO.

Bij SHO begon hij als jeugdtrainer en na twee jaar haalde Rob Meppelink hem naar RBC waar hij trainer werd van de B1. In 2009 werd Klippel hoofdtrainer van Cluzona en bracht de Wouwse club van de Vijfde naar de Tweede Klasse. Na vijf jaar vertrok hij naar tweedeklasser Madese Boys. Ook daar was hij vijf jaar in dienst en bereikte de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse. Vanwege zijn opleiding UEFA-A werd hij een jaartje assistent trainer bij Halsteren. In 2020 werd hij hoofdtrainer bij Roosendaal en bleef daar drie seizoenen.