Glaucio Ventura Tiago twee jaar langer bij RBC

27-11-2023

ROOSENDAAL - RBC heeft overeenstemming bereikt met Glaucio Ventura Tiago over een contractverlening voor twee seizoenen.

De 21-jarige centrale verdediger kwam afgelopen seizoen over van de Rotterdamse zaterdag derdeklasser SV Charlois en paste zich moeiteloos aan op het niveau van de Eerste Klasse. In de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen LRC kreeg Ventura Tiago al direct een basisplaats. De nieuweling bleef gemakkelijk op de been, won veel duels en dribbelde in wanneer dat kon. Trainer Mark Klippel liet hem vervolgens ook in alle andere oefenwedstrijden als basisspeler starten. En Ventura Tiago pakte zijn kans. De Rotterdammer speelde tot nu toe alle 13 beker- en competitiewedstrijden. Alleen tegen Almkerk (in de 69e minuut) en tegen BSC (in de rust) ging hij voortijdig naar de kant, maar verder speelde hij elke keer de volle negentig minuten.

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is blij met het openbreken en verlengen van het contract. "Glaucio is een talentvolle jonge speler met enorm veel potentie en heeft zonder aanpassingsproblemen de stap naar het niveau van de Eerste Klasse gemaakt. Hij wil graag met onze club de stappen maken die we voor ogen hebben en hij is nog lang niet uitontwikkeld. Daarom hebben we besloten zijn contract langdurig te verlengen", aldus Nuijten.

Ook Ventura Tiago zelf is tevreden met zijn contractverlenging: "Allereerst ben ik dankbaar in het vertrouwen dat ik vanaf het eerste moment heb gekregen vanuit de club en het warme welkom van de supporters. En ik ben blij dat het harde werken beloond is met een contractverlenging. Ik hoop de komende tijd nog mooie dingen met RBC te mogen beleven!"