RBC op zaterdagavond tegen SC 't Zand

21-11-2023

ROOSENDAAL - Ouderwetse tijden keren voor even terug in het Atik Stadion, want RBC speelt thuis op zaterdagavond. Tegenstander is dan SC 't Zand uit Tilburg.

SC 't Zand mogen we inmiddels beschouwen als een stabiele eersteklasser. Al sinds 2015 spelen zij onafgebroken op dit niveau. De Tilburgers staan momenteel op de derde plaats in de rangschikking en hebben tien punten minder dan RBC. De ploeg van trainer Johan Gabriëls heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de oranjehemden. Afgelopen zaterdag verspeelde SC 't Zand twee belangrijke punten door thuis 1-1 gelijk te spelen tegen Sparta'25.

RBC steekt in een uitstekende vorm. Afgelopen zondag werd met 1-6 gewonnen bij SV TOP en dat betekende de vijfde overwinning op rij. Daardoor heeft de ploeg van trainer Mark Klippel acht punten voorsprong op Almkerk. Maar ook zij hebben een wedstrijd minder gespeeld dan RBC, allemaal een gevolg van het oneven aantal teams in de competitie. Almkerk speelt zaterdagavond uit bij EFC.

RBC speelde nog nooit eerder tegen SC 't Zand. De Tilburgse wijkclub werd in 1962 opgericht en startte 'pas' in 1966 met een 1e elftal in competitie. Vanaf dat moment klom SC 't Zand vanuit de Brabantse voetbalbond gestaag op naar de Eerste Klasse. En zoals gezegd, toen zij die in 2015 bereikten was RBC nog vierdeklasser en maar net op weg naar boven na de doorstart.

De wedstrijd tussen RBC en SC 't Zand staat onder arbitrale leiding van scheidsrechter Chris-Stan van Daal uit Heeswijk-Dinther en de assistent scheidsrechters Michael Hoeksma uit Landgraaf en Jasper Langerak uit Papendrecht.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 18:30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.