RBC toont veerkracht

23-03-2014

Chaam, 23 maart 2014. Na drie nederlagen op rij heeft RBC eindelijk weer een overwinning geboekt. In Chaam werd de nummer 5 met 3-4 verslagen.

Deze week werd bekend dat een groot gedeelte van de huidige spelersgroep aan het eind van het seizoen RBC gaat verlaten. De mannen die de doorstart van RBC mogelijk hebben gemaakt, hebben aangegeven waardig afscheid te willen nemen en de laatste zes wedstrijden alles te willen geven. En dat deden ze vandaag. De ploeg toonde een enorme veerkracht en kwam twee keer terug na een achterstand.

Chaam kwam al na de eerste de beste aanval op voorsprong, maar na tien minuten vloog de gelijkmaker van Zakaria Benslimane al tegen het net: 1-1. Al vrij snel kreeg RBC een nieuwe domper te verwerken. Chaam nam opnieuw een voorsprong na een toegekende penalty: 2-1. Nog voor rust boog RBC de achterstand echter om in een voorsprong. Ivo Vergouwen schoot de bal twee keer achter de Chaamse doelman, waardoor RBC met een 2-3 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op en kregen beide ploegen kansen om te scoren. RBC leek de wedstrijd een kwartier voor het eind op slot te gooien. De mee naar voren gekomen Dennis Voermans bracht de 2-4 op het scorebord. Vijf minuten later verkleinde Chaam de achterstand tot 3-4, waarna nog een spannend slotakkoord volgde. Chaam gaf vol gas, maar RBC hield stand en nam de verdiende drie punten mee naar Roosendaal.

Door de overwinning pakte RBC de zesde plaats weer terug en heeft het de laatste plaats in de 3e periode aan Wernhout over gedaan. Vanwege een inhaalprogramma is RBC volgende week vrij van competitievoetbal.