RBC thuis tegen ongeslagen Emplina

07-11-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag speelt RBC weer een thuiswedstrijd. Tegenstander in het Atik Stadion is het nog ongeslagen Emplina uit 's-Hertogenbosch.

Gedurende de lange periode van RBC in het amateurvoetbal waren de Bossche tegenstanders voor de oranjehemden meestal BVV of Wilhelmina. Tegenwoordig zijn de bakens in het Bossche amateurvoetbal behoorlijk verzet. Want sinds de promotie van vorig seizoen is Emplina op dit moment de hoogst spelende amateurclub in onze provinciehoofdstad. 

De ploeg van trainer Anthony Lurling verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Lurling's defensie hoefde dit seizoen nog maar drie tegengoals te incasseren. Na het 2-2 gelijkspel van zondag tegen Sparta'25 vinden we Emplina daardoor terug op de vierde plaats met zeven punten achterstand op RBC, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. De geel-blauwen uit het Bossche stadsdeel Empel komen zondag naar Roosendaal met het doel om RBC te verslaan: "Wij weten wat we kunnen. Als alles klopt, dan kunnen wij het iedereen lastig maken," aldus Lurling in het Brabants Dagblad.

RBC deed afgelopen zondag tegen EFC goede zaken. Zelf won de ploeg van trainer Mark Klippel, terwijl de concurrenten WNC en Emplina punten lieten liggen. De grootste uitdager van de oranjehemden is nu SV TOP. De Ossenaren hebben zes punten minder, maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Zij spelen zondag uit tegen Sparta'25.

De wedstrijd tussen RBC en Emplina staat onder arbitrale leiding van scheidsrechter Ron Huser uit Middelburg en de assistent scheidsrechters Rick van Ostaeyen uit Putte en Jan Geurts uit Nederweert.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 12:30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Op het stadionparkeerterrein kan gratis geparkeerd worden.