Uitwedstrijd voor RBC in Eersel

03-11-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag speelt RBC een uitwedstrijd in Eersel tegen EFC.

EFC bestaat inmiddels honderd jaar, maar is voor RBC een onbekende tegenstander. Beide ploegen speelden nog niet eerder tegen elkaar. EFC speelt inmiddels voor het vierde achtereenvolgende jaar in de Eerste Klasse. Vorig seizoen misten de rood-zwarten promotie naar de Vierde Divisie nadat het in de nacompetitie door Best Vooruit werd uitgeschakeld. Dit seizoen heeft EFC het juiste ritme nog niet te pakken. De ploeg van trainer Roel Nabuurs staat op de elfde plaats in de rangschikking. Afgelopen dinsdag werd de eerste overwinning geboekt. In Beek en Donk wist het de inhaalwedstrijd tegen Sparta'25 met 1-3 te winnen. Eerder werd er gelijk gespeeld tegen VOAB (2-2) en verloren van TSC (2-5) en WNC (6-1).

RBC wist afgelopen zondag koploper te blijven en liep uit op de concurrentie. De oranjehemden hebben vier punten voorsprong op WNC en vijf op Emplina dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. WNC speelt zaterdag uit bij SC 't Zand en Emplina ontvangt zondag Sparta'25.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit Erp en de assistent scheidsrechters Michael Hoeksma uit Landgraaf en Luc Scheijven uit Nederweert. De aftrap op Sportpark de Dieprijt is om 14:30 uur.