RBC verslaat Sarto en loopt verder uit op concurrentie

29-10-2023
Tom de Bonte (14) juicht nadat hij RBC naar 2-0 heeft geschoten (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag goede zaken gedaan in de Eerste klasse E. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel won met 2-0 van middenmoter Sarto uit Tilburg en zag gisteren naaste concurrenten SV TOP verliezen van WNC (5-2) en vanmiddag Emplina gelijk spelen bij VOAB (1-1). De Roosendalers staan nu vier punten los op de nummer twee, die nu bezet wordt door WNC.

Bij RBC begon Roy de Weert in de goal, net als afgelopen week in het bekerduel met BSC (0-4 winst). Achterin waren Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena opgesteld. Op het middenveld vormden Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix een blok. In de punt startte Tom de Bonte en op de flanken waren Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad te vinden.

Net na de aftrap was er een flinke bui. Sarto opende sterk. Uit een voorzet kopte de aanvalsleider over. Daarna speelde het duel zich vooral op het middenveld af. Kansen waren er niet, ook omdat er slordig met het balbezit om werd gegaan. Aan de ene kant was het bij RBC zowel op de korte meters dat het mis ging als de aannames. In de tegenstoten die voor Sarto wel degelijk kansrijk waren - vooral de rechtsbuiten werd veel gezocht - maar de lange crosspasses kwamen nooit aan omdat deze te ver of achter hem werden gegeven. 

RBC werd na 25 minuten wat meer dominant. Dat had enerzijds mede te maken doordat de passes meer aankwamen en anderzijds dat Sarto er aanvallend weinig meer tegenover kon stellen. Andermaal viel de conditie in het voordeel uit van de thuisploeg. Meierdres zag zijn lobje over gaan en Jens Wirix vond na een prachtige aanval met broer Sander Wirix de keeper op zijn weg. Na een half uur kon RBC aanleggen voor een strafschop toen De Bonte werd neergelegd. Mohammad schoot koeltjes raak. Daarna was het De Bonte zelf die de 2-0 maakte. 

Jordi Ewanena speelde een uitstekende wedstrijd en werd daarom uitverkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match.

De tweede helft bleef RBC dominant, maar kansen werden niet gecreëerd. Sarto kon aan het eind van het duel nog een afstandsschot afleveren die over ging, maar De Weert had het gehele duel geen redding hoeven te verrichten. Aan de andere kant kon de ingevallen Zé Lucas nog wat voor enthousiasme zorgen. Nadat hij de bal wist te veroveren van de laatste man van de Tilburgers stormde hij op de doelman af, maar zijn inzet werd gekeerd. Daarvoor was de eveneens ingevallen Anwar Tarfit ook dichtbij een goal. Zijn inzet na een goede een-twee met Jens Wirix eindigde voorlangs. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

RBC komt volgende week in actie tegen EFC uit Eersel. Die ploeg kwam vandaag niet in actie omdat het duel met Sparta'25 werd afgelast. Zij bezetten nu de voorlaatste plaats. EFC begon de competitie niet al te best. Zij leden twee flinke nederlagen tegen TSC (2-5 tegen) en verloren met 6-1 bij WNC. In het duel met VOAB wisten ze het eerste punt te pakken door een 2-2 gelijkspel.

RBC - Sarto 2-0 (2-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said (Rhomar Boudzra), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Sander Wirix, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Zé Lucas), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 31' Moustafa Mohammad 1-0; 34' Tom de Bonte 2-0

Scheidsrechter: J. Simonse

Aantal toeschouwers: 419