RBC in bevrijdingsshirts tegen Sarto

25-10-2023

ROOSENDAAL - Aanstaande maandag is het precies 79 jaar geleden dat Roosendaal door de Engelse Polar Bear divisie en tanks van het 9de Royal Tank Regiment werd bevrijd van de Duitse bezetters. Om dat te herdenken speelt RBC zondag tegen het Tilburgse Sarto in speciale bevrijdingsshirts.

Voor het ontwerp van dit shirt is een ontwerpwedstrijd gehouden onder Roosendaalse scholieren. Het winnende ontwerp van Eline Terhell diende als uitgangspunt. Op het shirt staan onder andere de Polar Bear, klaprozen (die zowel voor Roosendaal als herdenking symbool staan) en de logo’s van RBC en The Dutch Polar Bears. De spelers van RBC zullen tezamen met Roosendaalse veteranen het veld opkomen.

Hoewel Sarto al sinds 1928 bestaat, zaten Sarto en RBC slechts een seizoen eerder bij elkaar in de competitie. Dat was in het seizoen 1979-1980 in de Eerste Klasse E. Sarto was het jaar daarvoor kampioen geworden in de Tweede Klasse en promoveerde daardoor voor het eerst in de historie naar de Eerste Klasse. Het avontuur was maar van korte duur, want de Tilburgers degradeerden weer direct. RBC werd dat jaar overigens kampioen. Op De Luiten wonnen de oranjehemden met 3-1 van Sarto door goals van Gerry Voets (2x) en Louis Verstraaten.

Het huidige Sarto vinden we terug op de zesde plaats met vier punten achterstand op RBC. De ploeg van trainer Dennis Dekkers had afgelopen weekend vrijaf omdat de geel-blauwen inmiddels waren uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi. De week daarvoor won Sarto de thuiswedstrijd tegen Sparta'25 met 5-2, waarbij spits Jules Swaak maar liefst vier treffers voor zijn rekening nam.

RBC kwam wel in het bekertoernooi uit en versloeg stadgenoot BSC met 0-4. In de competitie staan de mannen van trainer Mark Klippel bovenaan met drie punten voorsprong op SV TOP, Emplina en Almkerk. Zij spelen alle drie uit tegen respectievelijk WNC, VOAB en Erp.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Julian Simonse uit 's-Heer Arendskerke en de assistent scheidsrechters Kas van Iersel uit Tilburg en Derk van Bruggen uit Vianen.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 12:30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Op het stadionparkeerterrein kan gratis geparkeerd worden.