RBC loot opnieuw tegen Unitas'30

23-10-2023

EINDHOVEN - De KNVB heeft de loting verricht voor de derde ronde van de districtsbeker. Net als vorig seizoen is RBC gekoppeld aan vierdedivisionist Unitas'30. Dit keer spelen de oranjehemden in eigen stadion.

Vorig seizoen kwam RBC in de eerste helft op een 2-0 achterstand. In de tweede helft waren er kansen zat om de wedstrijd alsnog in RBC’s voordeel te beslissen, maar pas in de eindfase wist de ingevallen Randy Elst iets terug te doen. In de absolute slotfase maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van de geboden ruimte en maakte de beslissende 3-1.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenden Unitas'30 en RBC nog tegen elkaar in het Atik Stadion. RBC nam door goals van Marwin Reuvers, Jens Wirix en Jay-Jay Meierdres een 3-0 voorsprong. Daarna kwamen de geel-zwarten terug tot 3-2, waarna RBC de wedstrijd definitief in haar voordeel beslechtte door treffers van opnieuw Meierdres en Zé Lucas.

Daar waar RBC gisteren in de tweede ronde te sterk was voor een stadgenoot, was Unitas'30 dat ook. De Leurse formatie versloeg afgelopen zaterdag het Ettense Internos met maar liefst 1-7. De bekerkraker tussen RBC en Unitas'30 wordt gespeeld op zondag 17 december.