RBC voor districtsbeker naar stadgenoot BSC

20-10-2023

ROOSENDAAL - Zondag speelt RBC voor de tweede ronde van de districtsbeker tegen stadgenoot BSC. De aftrap op Vierhoeven is om 14:30 uur.

BSC komt sinds hun kampioenschap van vorig seizoen uit in de Zondag Derde Klasse. En daarmee zijn de groen-witten na zes jaar weer terug op hun oude niveau. De competitieresultaten tot nu toe zijn uitstekend. De ploeg van trainer Bas Antens gaat samen met Virtus aan kop in Zondag 3A. In de groepsfase van het districtsbekertoernooi was BSC te sterk voor zondag vierdeklasser WVV'67 (5-2) en de zondag vijfdeklassers VIVOO (5-1) en NSV (9-1). Bij BSC komen we ook nog een aantal oud RBC-spelers tegen, onder andere Faisal Bensiali, Nicky Vromans, Mujib Yaqoubi, Karim Didi, Yeidi Muurmans en Riyad Khidar.

Sinds de doorstart van RBC hebben de oranjehemden met alle andere Roosendaalse clubs al eens de degens gekruist, maar nog niet met BSC. Dat wordt dus zondag voor de eerste keer. RBC steekt momenteel in uitstekende vorm. De ploeg van trainer Mark Klippel voert de koppositie aan in de Eerste Klasse E en versloeg gisteren in een oefenduel NAC Breda O21 met 5-2. Het doel tegen BSC is helder: het bereiken van de derde ronde van de districtsbeker. Om dat te doen zullen de oranje-witten vol aan de bak moeten om deze stadsderby in winst om te zetten.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Luc Schoenmakers uit Hapert.