RBC geeft NAC Breda O21 flink pak slaag in oefenduel

19-10-2023
Perry Bierkens (3) ontvangt felicitaties nadat hij RBC op een 3-1 voorsprong heeft gekopt (Foto: Arthur Verbraak)
 

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met NAC Breda O21 winnend afgesloten. De oranje-witten wonnen met 5-2 van de beloften van de oosterburen. De ongeslagen status van het vlaggenschip blijft zo duren, aangezien er sinds de start van het seizoen inclusief voorbereiding nog geen nederlaag is geleden.

Hoofdtrainer Mark Klippel gaf afgelopen weekend na afloop van het met 0-2 gewonnen duel tegen Erp al aan dat veel spelers speelminuten zouden krijgen die de afgelopen weken voornamelijk vanaf de bank moesten starten of spelers die weer terug kwamen van een blessure zoals Marwin Reuvers, Randy Elst en Perry Bierkens (ziek). 

RBC opende sterk en fel. Emile Linkers kreeg als eerste een kansje toen hij doorliep op de keeper die tegen hem aan schoot. De bal ging gelukkig voor de NAC Breda O21-doelman langs de verkeerde kant van de paal. Het was echter de opmaat van het openingsdoelpunt. Vlak daarna sneed RBC door de defensie heen. Jens Wirix wilde uithalen, maar een been kon dat belemmeren. Vlak daarna was het wel raak toen Jay-Jay Meierdres zijn directe tegenstander uitspeelde en Linkers wist te bereiken die met het hoofd raak kopte. De Roosendalers hadden daarna op 2-0 kunnen komen, maar de inzet van Linkers kon nu wel gekeerd worden.

Na de openingsfase trok RBC zich terug. Gedisciplineerd werd er verdedigd en er kwam eigenlijk niemand doorheen. De counters van de ploeg van Klippel kwamen anderzijds ook niet uit de verf. Tegen het eind van de eerste helft kreeg NAC Breda O21 een strafschop die werd binnen geschoten.

Hoofdtrainer Klippel wisselde veel gedurende het tweede bedrijf, wat normaal gesproken een negatieve wisselwerking heeft op het elftal dat er staat. Dit bleek deze avond echter andersom. Moustafa Mohammad wist via een rake vrije trap de stand naar 2-1 te brengen en even later kon Perry Bierkens raak koppen, nadat de keeper helemaal mis zat bij een corner. NAC Breda O21 kwam nog wel terug tot 3-2, maar daarna was het Zé Lucas die de marge weer naar twee bracht na een goede aanval via Mohammad en Jens Wirix. Het slotstuk was voor Assim Said die mee was opgekomen en kiezelhard raak schoot, 5-2. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Aanstaande zondag staat de tweede ronde van de districtsbeker op het programma. Daarin komt RBC stadsgenoot BSC tegen en onder andere oud-captain Karim Didi. 

RBC - NAC Breda 021 5-2 (1-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Glaucio Ventura Tiago (Assim Said), Perry Bierkens, Vincent van Hoof (Rhomar Boudzra), Jordi Ewanena (Nezar Berdai); Sander Wirix (Marwin Reuvers), Anass el Gamali, Jens Wirix (Randy Elst); Anwar Tarfit (Zé Lucas), Emile Linkers (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres (Moustafa Mohammad)

Scoreverloop: 1-0 Emile Linkers; 1-1 teg.; 2-1 Moustafa Mohammad; 3-1 Perry Bierkens; 3-2 teg.; 4-2 Zé Lucas; 5-2 Assim Said

Scheidsrechter: H. Ramcharan