Gif van Emile Linkers brengt RBC overwinning in Erp

15-10-2023
De ingevallen Emile Linkers brengt het nodige vuur in de ploeg en kopt op aangeven van Sander Wirix de 0-2 tegen de touwen (Foto: Arthur Verbraak).

ERP - RBC heeft na het gelijkspel van vorige week tegen Almkerk de draad weer opgepakt met een overwinning op Erp. In het gelijknamige dorp bleef het lang 0-0 en grote kansen bleven uit, totdat Emile Linkers inviel. Dat bracht het nodige vuur en binnen een mum van tijd stond de 0-2 eindstand op het scorebord.

De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel begon gewijzigd ten opzichte van vorige week. Marwin Reuvers - die een tik op de kuit had gekregen tegen Almkerk - begon vanaf de bank. Perry Bierkens (ziek deze week) begon eveneens niet in de basis. Daardoor maakte Vincent van Hoof zijn opwachting in de basiself. Glaucio Ventura Tiago startte rechts centraal. Op de vleugels waren er plekken voor Assim Said en Jordi Ewanena. Op het middenveld begonnen Rhomar Boudzra, Sander Wirix en Jens Wirix. In de punt van de aanval had Tom de Bonte een basisplek en hij werd geflankeerd op de zijkanten door Moustafa Mohammad en Jay-Jay Meierdres. In het doel begon Matthias Deleij.

Voor het eerst deze competitie kwam RBC op echt gras te spelen. Erp, dat niet goed aan de competitie is begonnen met een overwinning en twee nederlagen, begon fel aan het duel. Een bal schoot door, omdat Ventura Tiago net niet bij de bal kon. Deleij was op tijd om de bal op te pakken, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Daarna golfde het spel op en neer. RBC kon niet echt doordrukken, waarna de thuisploeg met enkele tegenaanvallen gevaarlijk kon worden. Net als de voorgaande wedstrijden stond de verdediging echter als een huis. Uit een van de befaamde ingooien van Said was het aan RBC-kant bijna raak. Zijn ingooi werd doorgekopt door De Bonte, die bijna binnen gewerkt kon worden door Jens Wirix. Zijn inzet ging echter over. Daarna was Meierdres dichtbij, toen Mohammad de bal voor de zestien veroverde. Zijn lob ging net langs de verkeerde kant van de kruising naast.

Erp kwam er wel regelmatig uit in de eerste helft, maar gevaar kon het niet stichten. Eenmaal vanuit de tweede lijn ging een inzet voorlangs. Aan de andere kant was zo'n schot uit de tweede lijn wel bijna raak. Ewanena kon opstomen, haalde uit en zag zijn hobbelschot tot corner verwerkt worden. Uit die corner schoot Jens Wirix in kansrijke positie over.

Het spelbeeld veranderde niet veel in de tweede helft. Kansen waren spaarzaam. Dat veranderde toen Linkers het veld betrad. Er kwam veel meer vuur in het aanvalsspel en na goed doorzetten - waar Linkers zelf een natrap te verwerken kreeg wat niet gezien werd door de scheidsrechter - zette RBC door. Uit de voorzet van Meierdres kon Mohammad de 0-1 tegen de touwen werken. Waar Erp na de aftrap beter de rust kon bewaren ging het nu vol voor de aanval, daar waar RBC ook voor koos onder leiding van Linkers. Dat resulteerde meteen in de 0-2. Sander Wirix en Jens Wirix slalomden met z'n tweeën door de defensie. Een pass leek onderschept te worden, maar Sander Wirix zette door, veroverde de bal opnieuw en met een kleine lob bereikte hij Linkers die raak kopte. 

Na de 0-2 kwam er nog meer ruimte, maar enkele doelrijke counters werden niet goed benut. RBC was alleen via Van Hoof met een vrije trap nog gevaarlijk, maar die inzet werd over getikt. Aan de andere kant was het nog wel even opletten. De teugels liet RBC wat vieren en dat leverde de thuisploeg meteen kansen op. Een schot werd gekeerd door Deleij en de rebound pakte hij ook. Even later moest hij weer handelend optreden toen Ventura Tiago de bal verloor rond de cornervlag. Deleij liet zich echter niet verschalken in de korte hoek en pakte zijn derde clean sheet in dit competitieseizoen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor de nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning blijft RBC koploper. Emplina en SV TOP volgen op drie punten. Zij hebben beiden een wedstrijd minder gespeeld en staan in verliespunten op gelijke hoogte met RBC. Daarna is het gat letterlijk drie punten met Almkerk en vier punten met de eerstvolgende. Aankomende week is er geen competitievoetbal. Dan speelt RBC de derby tegen BSC in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. 

Erp - RBC 0-2 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Glaucio Ventura Tiago, Vincent van Hoof, Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra (Anass el Gamali), Sander Wirix, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Zé Lucas), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 0-1 Moustafa Mohammad; 0-2 Emile Linkers

Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers