RBC naar Oost-Brabant

13-10-2023

ROOSENDAAL - Zondag reist RBC voor het eerst deze competitie af naar Oost-Brabant. De oranjehemden spelen daar tegen Erp.

Erp speelt inmiddels voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de Eerste Klasse. Na de twee niet afgemaakte coronaseizoenen behaalden de blauwvossen daarin een achtste en een vierde plaats. Dit seizoen begon Erp met twee nederlagen en een overwinning. Vorige week verloren de blauw-witten de derby tegen Sparta'25, ondanks een 1-2 voorsprong bij rust, alsnog met 4-2. Tot overmaat van ramp zag Erp ook nog eens Tjerk van Uden met een rode kaart het veld uitgestuurd worden, die daardoor ontbreekt in de wedstrijd tegen RBC.

RBC kende ondanks het gelijkspel tegen Almkerk een prima weekend. Door het verlies van medekoploper TSC staat de ploeg van trainer Mark Klippel nu alleen aan kop met een punt voorsprong op WNC, TSC en Sparta'25. Ook zij spelen alle drie een uitwedstrijd tegen respectievelijk Emplina, SV TOP en Sarto. RBC reist met een nagenoeg fitte selectie af naar Erp. Alleen Sietse Sebregts en Randy Elst zijn niet inzetbaar.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter René Meijers uit het Limburgse Beek. De aftrap op Sportpark Den Uil is om 14:00 uur.