RBC pakt overwinning tegen WHS en gaat naar knock-out fase

09-09-2023
Vlak voor tijd maakt Zé Lucas er nog 0-2 van (Foto: Arthur Verbraak)

SINT ANNALAND - RBC heeft ook de tweede wedstrijd in de poulefase van de beker gewonnen en zich daarmee nu al geplaatst voor de knock-out fase. Op bezoek bij WHS uit Sint Annaland werd met 0-2 gewonnen. Het moest van ver komen, vooral omdat het duel op een bijveld werd gespeeld. Daarnaast speelde het warme weer ook een grote rol. Het was uiteindelijk Assim Said die diep in de tweede helft met een rake pegel de score openende. Daarvoor waren al legio kansen gemist, waaronder een strafschop van Jens Wirix. De ingevallen Zé Lucas zorgde na een rode prent voor de thuisploeg voor de 0-2 eindstand.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin waren er basisplekken voor Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Sietse Sebregts. De plek van Marwin Reuvers werd overgenomen door Rhomar Boudzra, die net terug is van een hamstringblessure. De rest van het middenveld werd bevolkt door Sander Wirix en Jens Wirix. Voorin in de punt begon Tom de Bonte, geflankeerd door Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad. 

De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel had in het begin moeite met het veld. Wat niet opmerkelijk was, omdat het de eerste keer was dat RBC sinds de voorbereiding op gras speelde. De bal sprong meermaals ver van de voet af en meerdere polletjes zorgden er ook voor dat grote kansen erg hoog over het doel verdwenen. Het was daarentegen altijd oppassen voor de counter. Eenmaal moest Matthias Deleij handelend optreden toen WHS doorbrak op de linkerkant en een diagonaal schot in twee maal gekeerd kon worden door de RBC-goalie. Daarvoor was Meierdres dichtbij, toen hij werd weggestuurd. Zijn lob ging voorlangs. De Roosendalers regen de kansen ondertussen aaneen. Mohammad (kopbal), Said (schot) en een schot uit de tweede lijn van Boudzra lieten het net niet bollen voor de eerste drinkpauze. 

RBC ging na de drinkpauze vrolijk verder en kreeg voldoende kansen om de score te openen. Mohammad schoot in kansrijke positie over, even later stonden Meierdres en Jens Wirix vlak voor de doelman van WHS na een knappe actie van eerstgenoemde. Beiden kregen de bal echter niet het doel in. Het zorgde uiteindelijk voor een 0-0 ruststand.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. De zijkanten werd nu nog meer opgezocht, maar de vele kansen gingen over, naast of de keeper stond in de weg. Ondertussen waren er achterin bij RBC wat problemen ontstaan. Bierkens was in de eerste helft al van het veld afgegaan vanwege een bovenbeen blessure. Ook Sietse Sebregts was in de rust vervangen, omdat hij lang niet had gespeeld. Sander Wirix ging nu in het hart van de verdediging staan met Ventura Tiago. Een van de uitbraken leek succesvol, toen ook Deleij werd gepasseerd maar het was Ventura Tiago die redding kon brengen op de doellijn. RBC leek uiteindelijk op voorsprong te kunnen komen door een strafschop. Meierdres liet zijn been staan, waarna een verdediger van WHS er tegenaan trapte en RBC's buitenspeler naar de grond ging: strafschop. Jens Wirix ging achter de bal staan, maar de doelman pakte ook deze inzet. 

De tijd begon inmiddels de dringen en Randy Elst en Emile Linkers, die eigenlijk niet konden spelen vanwege blessures werden de dug-out uitgestuurd. Een kwartier voor tijd was het echter raak, toen Said een lage pegel afvuurde. Deze leek houdbaar, maar RBC's rechtsback zag zijn schot in de korte hoek binnen ploffen. Vlak voor tijd maakte Zé Lucas er nog 0-2 van. Toen stond WHS al met 10 man, omdat een zware charge op Zé Lucas bestraft werd met rood. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

RBC speelt komende zaterdag de laatste wedstrijd in de groepsfase in de beker. Dan ontmoet het MOC'17, zij wonnen van Beek Vooruit en hebben net als RBC zes punten. Beide ploegen zijn inmiddels niet meer te achterhalen door Beek Vooruit en WHS en zijn daardoor nu al geplaatst voor de volgende ronde. Robin Swagemakers maakte overigens zijn debuut in RBC 1. Swagemakers komt normaal gesproken voor RBC O23 uit, maar door enkele afwezigen werd hij meegenomen voor het duel tegen WHS. 

WHS - RBC 0-2 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens (Jordi Ewanena), Glaucio Ventura Tiago, Sietse Sebregts (Anwar Tarfit); Rhomar Boudzra (Zé Lucas), Sander Wirix, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Robin Swagemakers), Lars de Bonte, Moustafa Mohammad

Scoreverloop: Assim Said 0-1; Zé Lucas 0-2

Scheidsrechter: M. van de Luitgaarden