Start districtsbekertoernooi

29-08-2023

ROOSENDAAL - De oefencampagne zit erop, het echte werk gaat beginnen. De komende drie weken staan in het teken van de groepsfase van het districtsbekertoernooi. RBC begint zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit.

De afgelopen twee seizoenen kwamen beide teams tegen elkaar uit in de Tweede Klasse. In het Atik Stadion wist RBC twee keer te winnen. In het seizoen 2021-2022 werd het 2-0 voor de oranjehemden en vorig seizoen waren de Roosendalers met 4-1 te sterk. Alle doelpunten van de oranje-witten kwamen toen op naam van Emile Linkers. Daarnaast bewees Beek Vooruit RBC een enorme dienst door bij RBC's titelconcurrent Antibarbari met 5-6 te gaan winnen.

Vorig seizoen was RBC - Beek Vooruit de eerste competitiethuisswedstrijd voor RBC, dit jaar ontmoeten beide ploegen elkaar nog vroeger in het Atik Stadion en openen daarin het bal om de districtsbeker. Beek Vooruit en RBC zitten in poule 1-04, samen met de zaterdag tweedeklassers MOC'17 en WHS. De nummers 1 en 2 van deze poule plaatsen zich voor de knock-out fase. De doelstelling van de Roosendaalse ploeg is om zo ver mogelijk in het bekertoernooi te geraken. De mannen van trainer Mark Klippel kunnen daarvoor zaterdag de eerste stappen gaan zetten.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Rick Raats uit Veldhoven. De aftrap in het Atik Stadion is om 19:30 uur. De toegang is gratis.