Laatste oefenwedstrijd voor start bekertoernooi

24-08-2023

ROOSENDAAL - Zaterdag speelt RBC de laatste oefenwedstrijd voordat het districtsbekertoernooi van start gaat. De oranjehemden gaan op bezoek bij zaterdag tweedeklasser Heinenoord.

Oorspronkelijk stond er dinsdag 29 augustus nog een oefenwedstrijd tegen Almkerk op het programma, maar omdat beide ploegen nu in dezelfde klasse zijn ingedeeld, is besloten deze wedstrijd te schrappen.

Heinenoord speelde sinds 2010 grotendeels in de Eerste Klasse met drie seizoenen een uitschieter naar de Hoofdklasse. In 2022 degradeerden de groen-witten via de nacompetitie naar de Tweede Klasse. Vorig seizoen lukte het Heinenoord niet om het verloren gegane terrein terug te winnen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn de resultaten wisselend. Zo werd er met 2-3 gewonnen van vierdedivisionist SC Feyenoord, maar werd er dik verloren van vierdedivisionist Zwaluwen (0-5) en eersteklasser DUNO D (7-2).

Na drie overwinningen op clubs uit de Vierde Divisie is het voor RBC de eerste oefenwedstrijd tegen een team dat lager speelt. De aftrap in Heinenoord is om 17:00 uur.