RBC kegelt ook Unitas'30 omver

23-08-2023

ROOSENDAAL - RBC is het gelukt om de reeks met Vierde Divisie-clubs goed af te sluiten. Ook het derde duel werd winnend afgesloten. Waar eerder LRC (2-3 winst) en Wittenhorst (1-2 winst) eraan moesten geloven was het ditmaal Unitas'30 dat het hoofd moest buigen. Het werd uiteindelijk 5-2.

Hoofdtrainer Mark Klippel had enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van zaterdagmiddag. Doelman Matthias Deleij begon in het doel. De achterhoede bestond uit Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena. Op het middenveld was een plekje gereserveerd voor Marwin Reuvers. Voor hem stond het jarige Super Mario-duo: Sander en Jens Wirix. Voorin stond Tom de Bonte, geflankeerd door Anwar Tarfit en Jay-Jay Meierdres.

Jens Wirix ontvangt felicitaties nadat hij RBC op 2-0 heeft gezet (Foto: Arthur Verbraak)

De openingsfase was aftasten en leek in eerste instantie richting Unitas'30 te gaan. Het was een totaal andere tegenstander dan de eerdere twee vorige week. Met snel veldspel voorin werd RBC hier en daar verrast. Een schot ging voorlangs en via een snelle aanval aan de linkerkant ging een schot over. De thuisploeg kon daar niet veel tegenover zetten, maar net als tegen Wittenhorst afgelopen zaterdag was de eerste de beste aanval wel meteen raak. En hoe. Ewanena stuurde De Bonte aan de linkerkant weg die in een keer voorgaf. De bal kwam bij Tarfit terecht die de bal aan de meegelopen Reuvers gaf. Die ging een een-twee aan en schoof de bal in de verre hoek: eentje uit het boekje. Daarna leek de ploeg uit Etten-Leur even in de war. RBC profiteerde daar optimaal van. Eerst was het Jens Wirix die met een lage schuiver de score verdubbelde en daarna was met Meierdres die na een voorzet van Said zijn inzet caramboleerde in de verre hoek. 

Het leek gedaan met Unitas'30, maar verslagen was het allerminst. Het had zelfs voor de rust weer op gelijke hoogte moeten komen. Tussen de doelpunten door had het al kunnen scoren, toen Sander Wirix de bal verloor en een aanvaller van de bezoekers oog-in-oog kwam te staan met Deleij, maar die wist met een redding het harde schot te keren. Na de 3-0 kregen de geel-zwarten een strafschop na een handsbal van Ventura Tiago. Ook die wist Deleij te keren en de rebound ging voor leeg doel naast. Niet lang daarna moest Deleij andermaal handelend optreden en ranselde hij een hard schot uit de bovenhoek. Tussendoor had Tarfit RBC nog naar 4-1 kunnen schieten, maar had iets teveel tijd nodig. Zeker in die laatste minuten voor het rustsignaal leek de ploeg van Klippel even op de laatste benen te lopen.

In het tweede bedrijf kwam Unitas'30 al snel op 3-2. Een vrije trap zeilde in de verre hoek. Het aantal kansen na die treffer nam af, maar het was uiteindelijk RBC dat de stand weer naar een verschil van twee bracht. Meierdres schoot een afvallende bal kiezelhard achter de Leurse-goalie. Jens Wirix was nog dichtbij, toen hij een lage, scherpe voorzet van de ingevallen Moustafa Mohammad net niet kon binnen glijden. Het sluitstuk was voor de eveneens ingevallen Zé Lucas. Met een prachtige omhaal bracht hij de stand naar 5-2. Daarna was het verzet van Unitas'30 écht gebroken. Nezar Berdai kon de stand nog naar 6-2 brengen, maar zijn kopbal ging net over de lat heen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Komende zaterdag komt RBC weer in actie. Dan gaat het op bezoek bij zaterdag tweedeklasser SV Heinenoord.

RBC - Unitas'30 5-2 (3-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens (Glaucio Ventura Tiago), Glaucio Ventura Tiago (Vincent van Hoof), Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Sander Wirix (Nezar Berdai), Jens Wirix; Anwar Tarfit (Mustafa Mohammad), Tom de Bonte (Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 1-0 Marwin Reuvers; 2-0 Jens Wirix; 3-0 Jay-Jay Meierdres; 3-1 Unitas'30; 3-2 Unitas'30; 4-2 Jay-Jay Meierdres; 5-2 Zé Lucas 

Scheidsrechter: H. Ramcharan