RBC bindt ook Wittenhorst aan de zegekar

19-08-2023

OISTERWIJK - RBC heeft de overwinning eerder deze week op LRC (2-3 winst) een goed gevolg kunnen gegeven. Wittenhorst, ook een club uit de Vierde Divisie, werd op het terrein van VV Trinitas Oisterwijk met 1-2 verslagen. Eingelijk zou SC Kruisland de tegenstander zijn, maar zij zeiden vrijdag laat af, waardoor RBC in Wittenhorst - die eigenlijk tegen SV TOP zouden spelen - een vervangende tegenstander van hetzelfde niveau trof. 

Bij RBC waren enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van afgelopen dinsdagavond. Zo waren Matthias Deleij en Jordi Ewanena niet aanwezig. De plek van Deleij werd de gehele wedstrijd ingenomen door Roy de Weert. De linksbackpositie werd opgevuld door Ventura Tiago. Zijn plek centraal achterin werd overgenomen door Perry Bierkens. Randy Elst had een basisplek, Marwin Reuvers was niet aanwezig waardoor er een vacante positie vrij kwam. Sander Wirix nam de rol als 'zes' op zich. Voorin begon Emile Linkers die op de flanken bediend werd door Moustafa Mohammad en Jay-Jay Meirerdres.

Waar RBC afgelopen dinsdagavond al snel op 0-2 kwam, was het deze middag andere koek. Wittenhorst begon met veel powerplay aan het duel en wist al snel voor doelman De Weert te komen, die kon de eerste inzet van de thuisploeg onschadelijk maken. Daarna werd het vooral op het middenveld uitgevochten. De Limburgers probeerden met ballen over de laatste linie gevaarlijk te worden. Af en toe stond RBC daar niet goed, maar tot echt grote kansen leidde het ook niet, omdat er telkens wel een voetje tussenzat. Eenmaal was De Weert uitgespeeld, maar kon Ventura Tiago de bal van de doellijn redden. 

RBC daarentegen kon daar voorlopig niet veel tegenover stellen. Een hoge bal werd teruggekopt door Linkers, maar er was niemand om de bal binnen te werken. Meierdres had enkele afzwaaiers over het doel, maar die ene keer dat RBC écht gevaarlijk was, was het meteen raak. Assim Said veroverde een bal die breed werd gegeven op het middenveld en bracht direct Meierdres in stelling die in de verre hoek raak schoot. Daarna nam de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel het heft in handen. Mohammad zag een hard schot over getikt worden en niet veel later leek RBC op 0-2 te komen via Elst. Jens Wirix wist de inlopende Elst te bereiken, die nog een man uitkapte maar zijn inzet recht op de keeper schoot. "Ik wilde hem punteren, maar het ging niet meer," zo liet Elst na afloop weten.

Mustafa Mohammad (18) schiet vlak voor het eindsignaal de winnende treffer binnen (Foto: Arthur Verbraak)

In de tweede helft was de pijp bij de thuisploeg leeg. RBC had een flink overwicht en kreeg legio kansen om de 0-2 te maken. Twee maal stond de paal in de weg. Een prachtige aanval leek via Jens Wirix gepromoveerd te worden tot doelpunt, maar zijn inzet raakte de paal. Daarvoor werd de ingevallen Tom de Bonte - die ditmaal op tien stond - weggestuurd. Vrij voor de keeper kon zijn poging gekeerd worden. Naast Jens Wirix, wist ook de ingevallen Zé Lucas de paal te raken na een goede pass van de eveneens ingevallen Anwar Tarfit. Jens Wirix werd daarvoor door De Bonte ook vrij voor de keeper gezet, maar die was op tijd om erger te voorkomen. De Weert moest aan de andere kant alleen een schot uit de tweede lijn onschadelijk maken, tot daar ineens toch de 1-1 neerplofte. Een stiftje ging over De Weert heen. Al snel na de aftrap stond het alweer 1-2. Tarfit bereikte Mohammad die zichzelf op het scorebord bracht. Vlak daarna werd er afgefloten, waardoor RBC ook haar tweede oefenduel winnend wist af te sluiten. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Aandachtig toeschouwer was Anass el Gamali, die momenteel met gekneusde ribben te maken heeft. "Dit zou nog twee weken duren zegt de dokter," zo liet El Gamali na afloop weten. "Met gekneusde ribben is het vooral rust houden," vertelde Klippel. "Ik ben blij met de twee overwinningen, maar vooral met de fysieke gesteldheid." Dat viel op, want ook na de wissels werd RBC niet zwakker. Het gaf tegen LRC weinig weg en ook deze middag stond de ploeg nauwelijks écht onder druk.

Aanstaande dinsdagavond komt RBC alweer in actie, dan is Unitas'30 de tegenstander. Ook dit is een club uit de Vierde Divisie. Beide clubs kwamen elkaar in december vorig jaar tegen in de derde ronde van de districtsbeker. Tijdens zeer koude temperaturen werd het toen 3-1 voor Unitas'30.

Wittenhorst - RBC 1-2 (0-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said, Perry Bierkens (Nezar Berdai), Vincent van Hoof (Sietse Sebregts), Glaucio Ventura Tiago; Sander Wirix, Randy Elst (Tom de Bonte), Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Zé Lucas), Emile Linkers (Anwar Tarfit), Mustafa Mohammad

Scoreverloop: 0-1 Jay-Jay Meierdres; 1-1 Tom Spreeuwenberg; 1-2 Mustafa Mohammad

Scheidsrechter: H. Ramcharan