RBC oefent tegen SC Kruisland

17-08-2023

ROOSENDAAL - Zaterdagavond speelt RBC in het Atik Stadion een oefenwedstrijd tegen SC Kruisland. De aftrap is om 19:00 uur.

Vorig seizoen debuteerde SC Kruisland in de Eerste Klasse en werd zeer verrassend op de laatste speeldag kampioen. Daardoor mogen de oranje-zwarten deze voetbaljaargang uitkomen in de Vierde Divisie. Dat gaan ze doen met een vernieuwde technische staf. Trainer en oud RBC-speler John Taks deed een stapje terug en werd afgelost door Jack van den Berg. Hij wordt ondersteund door niemand minder dan 'mister RBC' Eric Hellemons. SC Kruisland, waarbij meerdere spelers een RBC-verleden hebben, won afgelopen weekend met 5-1 van zondag derdeklasser BSC.

RBC, dat uiteraard zeer graag dezelfde weg als SC Kruisland zou willen bewandelen, begon uitstekend aan de oefencampagne. Van vierdedivisionist LRC werd met 2-3 gewonnen. Trainer Mark Klippel zag bijna al zijn spelers aan het werk en die deden dat met verve. Met name in het eerste kwartier werden de Leerdammers overrompeld en helemaal zoek gespeeld.

Vorig seizoen oefenden beide teams ook tegen elkaar in de voorbereiding. SC Kruisland kwam toen na het openingsdoelpunt van Zé Lucas in de tweede helft via Ouaddaf Idabdelhay terug in de wedstrijd. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef het bij 1-1.

Zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Soerish Ramcharan uit Den Haag en de assistent scheidsrechters Ad van Drunen uit Papendrecht en Kadir Düzdüsen uit Dordrecht. De toegang is gratis.