RBC U15 op weg naar kampioenschap

15-03-2014

Tilburg, 15 maart 2014. RBC U15 heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de 3e divisie D. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen won de uitwedstrijd tegen de nummer 2, SC 't Zand C1, met 1-2. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft U15 nu tien punten voorsprong op de Tilburgers en kan het de titel eigenlijk niet meer ontgaan.

Bij rust was de stand in deze topper nog 0-0. In de tweede helft nam U15 een 0-1 voorsprong, maar SC 't Zand kwam vrijwel direct weer op gelijke hoogte. Vlak voor het einde van de wedstrijd trok U15 alsnog de overwinning over de streep en nam het de drie punten mee naar Roosendaal.

U15 presteert boven verwachting. De ploeg die door de KNVB oorspronkelijk was ingedeeld in de Hoofdklasse, werd op verzoek van RBC buiten mededinging in de 3e divisie geplaatst. Daarin laat het wekelijks zien, dat het mogelijk zelfs nog een hoger niveau had aangekund. Toch zal een mogelijk kampioenschap U15 dus geen promotie opleveren en speelt SC 't Zand C1, ondanks de straatlengte achterstand op RBC, volgend seizoen waarschijnlijk wel in de 2e divisie.....